Šport
46 ogledov

"Nor je tisti, ki ne starta na zmago"

filip flisar EPA
Filip Flisar se je tudi na drugi tekmi svetovnega pokala v smučarskem krosu zavihtel na zmagovalni oder.

Kanadčan Christopher Delbosco je zmagovalec krosa za svetovni pokal v francoskem Val Thorensu. Drugo mesto je osvojil Filip Flisar, tretje Kanadčan Brady Leman, četrto pa Francoz Jonas Devouassoux. Drugi slovenski predstavnik Blaž Ogorelc je izpadel v četrtfinalu. Zmage v malem finalu se je veselil Avstrijec Johannes Rohrweck.

Aktualni svetovni prvak Flisar novo sezono smučarjev prostega sloga nadaljuje tako, kot jo je začel, s stopničkami. Potem ko je bil na prvi tekmi v Montafonu tretji, predse je spustil Delbosca in Lemana, je danes prednost prepustil le še enemu Kanadčanu. Flisar, ki je v kvalifikacijah dosegel tretji čas, je v svoji skupini osmine finala zmagal, se nato v polfinale prebil s še eno hitro vožnjo in zmago, tudi v polfinalu je predvsem na ravninah vklopil "turbo" in zmagal.

Finale je bil tako kot vedno, ko se v njem znajdejo štirje najhitrejši, znova razburljiv. Flisar je na prvem, najzahtevnejšem skoku po startni rampi pristal na drugem mestu in se nato vse do konca boril z Delboscom za zmago. Na koncu se je z vratolomno vožnjo vrinil med oba Kanadčana, ki sta vrh krojila na uvodni tekmi. Tokrat je Mariborčan tako že devetič stopil na zmagovalne stopničke svetovnega pokala.

"V Val Thorens sem v prejšnjih sezonah odhajal z odporom, zdaj sem videl, da mogoče neupravičeno. Res moram biti zadovoljen, želel sem si konstantnosti, zdaj kaže, da jo imam. Za to sem delal, zato sem poleti garal. Danes sem zmagal v treh vožnjah, kar je tu zelo težko. Proga je namreč ravninska, veliko na rezultat vpliva zavetrje. Če ti kdo pride za hrbet, te hitro prehiti. Res moraš ves čas garati kot žival, če nočeš, da kdo pride pred tebe. Zato je bilo zelo naporno," je dejal svetovni prvak in nekdanji zmagovalec svetovnega pokala, ki se je v finalu Delboscu nekajkrat povsem približal, a prehiteti ga ni mogel.

"Ne bi rekel, da sem imel kaj rezerve, Christopher je bil pač prvi na cilju, jaz se mu bom jutri poskušal oddolžiti. Sicer zmage ne morem napovedati, kdor jo bi, bi bil nor, a nor je tudi tisti, ki ne starta nanjo. Počutim se dobro, sem hiter, ko gledam konkurente, vidim, da se me bojijo. In to je dober občutek, ki me samo žene naprej. Sicer upam, da nisem v življenjski formi, upam, da bom v njej še boljši," je samozavesten Mariborčan.

Drugi slovenski predstavnik v tej disciplini Ogorelc je nastope končal v četrtfinalu, potem ko je bil v osmini finala v svoji skupini drugi. Četrto mesto četrtfinala ni bilo dovolj, vseeno pa je Ogorelc naredil velik korak naprej z uvrstitvijo v zaključne boje, saj je na prvi tekmi pred tednom dni izpadel v kvalifikacijah. Na koncu je danes zasedel 15. mesto.

V ženski konkurenci je zmagala Švedinja Anna Holmlund pred rojakinjo Sandro Naeslund in Francozinjo Ophelle David. V soboto bo na istem prizorišču še ena tekma, nato se karavana seli v italijanski Innichen.

Komentarjev 2