Šport
15 ogledov

Nora trojka Rosa za zmago Bikov

Derrick Rose EPA
Ekipa Chicago Bulls je doma po trojki Derricka Rosa ob zvoku sirene ugnala Cleveland Cavaliers z 99:96 in tako povedla v končnici z 2:1 v zmagah.

Derrick Rose je bil junak tekme v Chicagu, kjer je ob odločilni trojki zbral 30 točk ter po sedem skokov in podaj; deset točk manj je nanizal Jimmy Butler. "Zahvaljujem se soigralcem, ki so mi zaupali in mi podajali žogo ne le ob izteku igralnega časa, ampak tudi med tekmo, ko se me spodbujali, kar mi je dalo že dodatno samozavest pred ključnim metom," je pojasnil Rose, ki je zadel iz težkega položaja prek Tristana Thompsona (10 točk, 13 skokov). Pred tem je 10,8 sekunde pred koncem za Cleveland trojko zadel J.R. Smith (14 točk) in izid izenačil.

Tudi zvezdnik LeBron James, ki je za Cleveland zbral 27 točk, je priznal, da Thompson pri obrambi v zadnjem napadu ni mogel storiti več kot je. "Na srečo zadnji napad ni potekal mimo mene. Met je bil zelo težak, obramba nad strelcem je bila dobra, toda pride tekma, ko se dvoboj odloči na tak način," je ocenil James. Metal je sicer zelo slabo (8:25 iz igre), vendar je temu dodal 14 podaj. Sedaj jih ima že skupaj 1073 na tekmah v končnicah in je na četrtem mestu večne lestvice prehitel Tonyja Parkerja, Steva Nasha in Larryja Birda. Pred njim so le Magic Johnson (2346), John Stockton (1839) in Jason Kidd (1263).

Na Zahodu je moštvo Los Angeles Clippers doma visoko s 124:99 premagala Houston Rockets in v drugem krogu končnice prav tako vodi z 2:1 v zmagah.

Austin Rivers je v Los Angelesu dosegel zanj rekordnih 25 točk v končnicah, od tega jih je 15 prispeval v tretji četrtini, v kateri je s soigralci z delnim izidom 35:19 svoji ekipi praktično že zagotovil zmago. Po dveh tekmah prisilnega premora zaradi poškodbe se je Chris Paul vrnil v moštvo Clippers z 12 točkami in sedmimi podajami. J.J. Redick je za domače dodal 31 točk, Blake Griffin pa 22 točk in 14 skokov. Rivers, ki je menjal zvezdnika Paula, je dobil izjemen aplavz, ko je v začetku zadnje četrtine odšel iz igrišča, navdušen pa je bil tudi njegov oče in trener domačih Doc Rivers. Pri gostih sta bila najboljša James Harden (25 točk, 11 podaj) in Dwight Howard (po 14 točk in skokov).

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.