Šport
1022 ogledov

Noriaki Kasai postal očka

Noriaki Kasai hčerka Rina Facebook
Izkušeni japonski skakalec je pri 43 letih postal oče.

Noriaki Kasai je že skoraj tri desetletja del skakalne karavane, pri 43 letih pa še vedno meša štrene pri vrhu. Pred nekaj meseci je dejal, da sploh še ne razmišlja o upokojitvi, govoril je celo o tem, da bi skakal do svojega 50. leta.

Kasai, ki bo junija dopolnil 44 let, bo morda čez nekaj časa razmišljal malce drugače in se posvetil družini. Žena mu je namreč v soboto povila hčerko, poimenovala sta jo Rina in pogled nanjo delila s svetom.

Nova motivacija

"Mati in hči sta zdravi, počutita se dobro," je na novinarski konferenci po nedeljski tekmi v Saporu, na kateri je osvojil tretje mesto, povedal Kasai.

Japonec, ki je sredi januarja izgubil 39-letno sestro, je tako dobil novo motivacijo. "Sedaj bom moč črpal iz hčerke," je dejal Kasai.

28-letna kariera

Kasai je v svetovnem pokalu debitiral leta 1988 na domači napravi. Je rekorder po številu nastopov na svetovnih prvenstvih in po številu nastopov v svetovnem pokalu, kjer je tudi najstarejši skakalec, ki se je kadarkoli uvrstil med prve tri.

Smučarski skakalci so se pretekli konec tedna merili v Kasaijevem rojstnem mestu Saporu, v petek pa bodo že nastopili na prvi tekmi skandinavske turneje v Oslu.

V skupnem seštevku svetovnega pokala z izdatno prednostjo vodi Peter Prevc (1224 točk), Kasai je na desetem mestu (388).

Komentarjev 3