Šport
14 ogledov

Northug za 50 dni v zapor

Petter Northug EPA
Zaradi povzročitve nesreče v vinjenem stanju in pobega s prizorišča dogodka bo smučarski tekač Petter Northug v zaporu presedel 50 dni.

Osemindvajsetletni Petter Northug, ki je na svetovnih prvenstvih in olimpijskih igrah osvojil že 11 zlatih kolajn, je maja v vinjenem stanju povzročil prometno nesrečo, nato pa še pobegnil s kraja nesreče in zatrjeval, da je avtomobil vozil njegov prijatelj.

"Zdaj vidim, da je bila napačno podana izjava na policijski postaji velika napaka. Ko sem se po prepiti noči prebudil na postaji, sem bil v šoku in nisem mogel verjeti, kaj se je zgodilo," je po izreku sodbe dejal Northug.

Vozilo, nesreča, Petter Northug | Avtor: EPA EPA
Sodišče v Trondheimu je Northugu vseeno nekoliko omililo kazen, saj se je obtoženi z vsemi točkami obtožnice strinjal in krivdo priznal ter s tem skrajšal sodni proces. Sodnica je prav tako upoštevala dejstvo, da ga je k pobegu s kraja nesreče večkrat pozval prijatelj, ki je bil prav tako v vozilu.

Northug lahko zdaj zaprosi, da bi kazen prestajal v sezonskem premoru. Če bodo njegovo prošnjo zavrnili, je njegova udeležba na februarskem svetovnem prvenstvu v švedskem Falunu pod velikim vprašajem.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.