Šport
55 ogledov

Olimpijskemu prvaku grozi zapor

Petter Northug EPA
Norveški smučarski tekač Petter Northug bi lahko pristal v priporu zaradi nesreče, ki jo je maja povzročil zaradi vožnje pod vplivom alkohola. Podrobnosti nesreče so bile razkrite v knjigi.

Knjiga z naslovom Northug - družinska zgodovina je namreč razkrila, da je imel smučarski tekač v krvi 1,65 promila alkohola, ko je v začetku maja razbil svoj avtomobil. Norvežan je v naselju, kjer je najvišja dovoljena hitrost 40 km/h, vozil s hitrostjo okrog 90 km/h.

Avtor knjige Sverre M. Nyronning je povedal, da je z Northugom, njegovo družino in menedžerjem skozi leto opravil več pogovorov za knjigo, ki opisuje njega in njegovo tesno povezano družino. Policija je v ponedeljek poslala rezultate preiskave državnemu tožilcu. Strokovnjaki v norveških medijih so povedali, da je Northug tvegal od 40 do 60 dni v zaporu. Obstaja pa možnost, da bi lahko smučarski tekač kazen prestajal v hišnem zaporu.

Osemindvajsetletni tekač je priznal, da je popival, preden je v maju razbil svoj avto bližini svojega doma. V knjigi je Northug povedal, da se počuti osramočeno zaradi te nesreče. Norvežan je še dodal, da knjige še ni prebral, saj se pripravlja na prihajajoče svetovno prvenstvo, ki bo februarja v Falunu.

Northug je na olimpijskih igrah leta 2010 osvojil dve medalji, letos pa v Sočiju ni bil med nosilci odličij. Vodja norveške reprezentance Aage Skinstad je dejal, da knjiga o Northugu ne bo imela nobenega vpliva glede sodelovanja v ekipi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.