Šport
20 ogledov

Nov rekord Marqueza

Marc Marquez EPA
Španec Marc Marquez (Repsol Honda) bo še sedmič v sezoni začel dirko svetovnega prvenstva v motociklizmu s prvega startnega mesta.

Na dirkališču Sachsenring je bil pred veliko nagrado Nemčije v kvalifikacijah razreda motoGP znova najhitrejši Marc Marquez, ki je izboljšal rekord proge (1:20,937). Tega je leta 2008 dosegel Avstralec Casey Stoner.

Za Marquezom je bil drugi njegov rojak Dani Pedrosa (Repsol Honda), ki je dolgo vodil, tik pred koncem kvalifikacij pa je padel. Tretji je bil domačin Stefan Bradl (Honda MotoGP). Marquez je na prejšnji dirki 28. junija v nizozemskem Assnu dosegel še osmo zmago in ima v skupnem seštevku vseh možnih 200 točk.

V razredu moto2 je bil najhitrejši Švicar Dominique Aegerter (Suter), ki je ugnal Finca Mika Kallia (Kalex), tretji pa je bil vodilni v skupnem seštevku Španec Esteve Rabat (Kalex). V kategoriji moto3 je bil najhitrejši Avstralec Jack Miller (Red Bull KTM Ajo), vodilni v prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.