Šport
4190 ogledov

Nov zvezdniški par: Janu Oblaku srce ukradla ta teniška lepotica

Olga Danilović Profimedia
Srbska teniška igralka je po zmagi v prvem krogu Roland Garrosa potrdila vezo z enim najboljših vratarjev na svetu.

105. teniška igralka sveta, Srbkinja Olga Danilović, je letošnje nastope na OP Francije v Roland Garrosu odprla z odlično predstavo in suvereno zmago s 6:3, 6:2 proti 83. igralki sveta, Ukrajinki Katerini Baindl. Srbkinja je tekom celotnega dvoboja kazala zelo visok nivo igre, brez nihanj, tako da je na koncu prepričljivo prišla do skalpa sicer višje rangirane igralke.

Danilovićeva se je po koncu dvoboja zelo razveselila zmage in uvrstitve v drugi krog enega največjih turnirjev na svetu, svoje veselje pa je nemudoma delila s svojimi najbližjimi, ki so jo prišli vzpodbujat v Pariz. Bilo je zelo čustveno, še posebej ko je padla v objem svojemu partnerju.

Olga Danilović in Jan Oblak | Avtor: Reševalni pas/Twitter Reševalni pas/Twitter
In kdo je bil ta skrivnostni partner, h kateremu je po koncu dvoboja stekla srbska teniška igralka? Nihče drug kot prvi zvezdnik slovenske nogometne reprezentance in eden najboljših vratarjev na svetu, Jan Oblak! Slednji je namreč v družbi Olginega rojaka in svojega soigralca Stefana Savića skočil do Pariza, kjer je držal pesti za svojo izbranko.

Da sta Jan in Olga resnično v vezi, je po koncu dvoboja za srbske medije potrdila tudi sama teniška igralka. S tem je srbskim medijem tudi končno postalo jasno, zakaj si je njihova 22-letna igralka za bazo izbrala Madrid.

Danilovoćeva je sicer po dvoboju kar sijala, ko so jo mediji povprašali o podpori obeh navijačev s tribun. "Ogromno mi pomeni, da sta tukaj. Lepo je, da sta prišla, še posebej Jan. Imela sta dva prosta dneva, Stefan je prišel s svojo izbranko, tu sta se tudi poročila," je po dvoboju za srbske medije izjavila mlada Srbkinja, ki je še razkrila, da je Jan zanjo navijal tudi že na turnirju v Madridu.

Hčerka legendarnega Predraga Danilovića, katero trenira Robert Cokan, je sicer v svoji mladi karieri osvojila en WTA turnir med posameznicami (Moskva) in dva med dvojicami (Taškent in Lozana), na WTA lestvici pa je trenutno 105. igralka sveta. Svojo najboljšo uvrstitev je dosegla oktobra 2018, ko je bila 98. Med dvojicami je bila letos februarja na 107. mestu, trenutno pa je 110.

Olga Danilović | Avtor: Profimedia Profimedia

Svoj najboljši rezultat na turnirjih velike četverice je mlada Oblakova izbranka dosegla v Wimbledonu leta 2019, ko se je uvrstila v tretji krog. Če bo želela letos v Parizu ponoviti ta uspeh, bo morala v drugem krogu preskočiti 53. igralko sveta Jasmine Paolini, ki je v prvem krogu z 2:1 (7:5, 2:6, 6:2) izločila 32. igralko sveta Sorano Cirsteo.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice