Šport
48 ogledov

Nova ekipa Krima

krim Anže Petkovšek
Krim Mercator je predstavil ekipo za sezono 2015/16. V Sloveniji želi klub znova osvojiti prvenstvo, pokal in superpokal, medtem ko v ligi prvakinj, v kateri bo igral v skupini A skupaj z Larvikom, Rostov-Donom in kvalifikantom, ostaja vse skupaj še malce nejasno.

Krimovke so v minuli sezoni lige prvakinj napredovale v drugi del tekmovanja, kar je bil tudi glavni cilj ob vseh domačih lovorikah. Zdaj jih čaka branjenje domačih lovorik in igranje v zahtevni skupini v ligi prvakinj, v katero bo prišel še eden izmed kvalifikantov (danski Esbjerg, romunski Baia Mare, beloruski BNTU Minsk ali turška Ankara).

Trenerka Krima Marta Bon tako ni želela preveč govoričiti o ciljih v elitnem klubskem tekmovanju, tudi zaradi tega, ker bi se dodobra osvežena ekipa lahko še spremenila. Bonova si namreč želi še eno zunanjo igralko svetovnega kova, ki je dobra tudi v obrambi. Želja je tudi nekdanja krimovka Barbara Varlec-Lazović.

Letos so Krim, ki bo proračunsko na približno enaki ravni kot v minuli sezoni, okrepile Vesna Milanović-Litre iz Györa, Marija Obradović iz Zagorja, Amra Panđić iz Žalca ter Neža Avbelj iz Krke. Iz Krimove rokometne šole pa so se članski ekipi pridružile Aneja Beganović, Špela Potisek, Natalija Kundija, Julija Prepeluh, Ana Zrimšek in Urša Urbančič.

"V klubu želimo predvsem nadaljevati začeto v lanski sezoni, ko smo doživele tektonske spremembe in začele na novo. Cilj je nadaljevanje uveljavitve igralk, ob tem pa jih čim prej pripeljati do vrhunske uspešnosti ter posledično priti do zadanih ciljev, ki so jasni predvsem na domači sceni, medtem ko bomo v ligi prvakinj igrale tekmo za tekmo. Poskusile bomo preseči same sebe na kakšni tekmi, kot na primer lani proti Dinamu iz Volgograda. Upamo, da bomo doživele tudi kakšen takšen vzpon, kot ga je imela Elizabeth Omoregie," pravi Bonova.

Ta je pohvalila tudi napredek Lare Hrnčič, Sanje Gregorc, Mance Jurić ter kot dokončno uveljavljeni igralki izpostavila kapetanko Tamaro Mavsar in vratarko Mišo Marinček"Ocenjujem, da delamo dobro, poskušamo razumeti tudi to, da delamo na finančni sanaciji kluba. Vsi skupaj delujemo, verjamem, v dobro ljubljanskega rokometa, slovenskega športa, predvsem pa Krima," je še povedala Bonova.

Članica izvršnega odbora Deja Doler Ivanović je pojasnila, da gre sanacija po začrtani poti in da bo končana v letu, največ dveh. Ta je - kot vodja mladinskih selekcij - tudi ponosna, da se je članski ekipi pridružilo rekordno število igralk iz Krimove šole.

Ekipa Krima Mercatorja za sezono 2015/16:

Neža Avbelj (Slo, leva, srednja zunanja), Mirjeta Bajramoska (Mak, leva zunanja), Polona Barič (Slo, levo krilo), Aneja Beganović (Slo, krožna napadalka), Lara Hrnčič (Slo, desna zunanja), Manca Jurič (Slo, krožna napadalka), Alja Koren (Slo, desno krilo), Natalija Kundija (Slo, leva zunanja), Maja Luković (Srb, desno krilo), Miša Marinček (Slo, vratarka), Tamara Mavsar (Slo, levo krilo), Vesna Milanović-Litre (Hrv, krožna napadalka), Marija Obradović (Srb, leva zunanja), Elizabeth Omoregie (Bol, srednja zunanja), Amra Panđić (Slo, vratarka), Špela Potisek (Slo, desno krilo), Julija Prepeluh (Slo, levo krilo), Sergeja Stefanišin (Slo, vratarka), Urša Urbančič (Slo, desno krilo), Ana Zrimšek (Slo, desna zunanja), Nina Zulić (Slo, srednja zunanja)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.