Šport
4 ogledov

Novak začenja v Dohi, Roger v Brisbanu

Djoković Đoković Federer Indian Wells finale ATP Masters EPA
Najboljši teniški igralec zadnjih let Srb Novak Đoković bo šest tednov po koncu ene najuspešnejših sezon v zgodovini tenisa svoj položaj začel braniti naslednji teden na turnirju v Dohi.

Turnir, na katerem bodo sodelovali tudi Rafael Nadal, Tomaš Berdych in branilec naslova David Ferrer, bo zanj prva priprava na Melbourne, kjer bo branil naslov.

"Komaj čakam, da se sezona začne. Turnir želim začeti z zmago in ne tako kot lani, ko sem sezono začel slabo," je dejal Novak Đoković, ki je lani v Dohi izgubil v četrtfinalu, ko ga je ugnal Hrvat Ivo Karlović. Srb ima za sezono 2016 velike načrte, želi postati prvi po letu 1969 in Rodu Laverju, ki je dobil vse štiri turnirje za grand slam, spogleduje pa se tudi z zlato olimpijsko kolajno, ta mu v njegovi bogati zbirki še manjka.

Velike načrte ima tudi predlanski zmagovalec Dohe, Španec Nadal: "Zadnji treningi doma na Mallorci so bili odlični. Mislim, da sem v dobri formi in da bom v novi sezoni bolj enakovreden najboljšim, kot sem bil v zadnjih letih," je optimistično razpoložen Nadal, ki je lani v Dohi izgubil že v prvem krogu, premagal ga je Nemec Michael Berrer.

Federer optimističen

Velik rival Đokovića in Nadala Švicar Roger Federer pa bo tako kot lani, ko je zmagal, sezono začel v Brisbanu. Kot njegov trener bo v Avstraliji debitiral Hrvat Ivan Ljubičić, s katerim bo Švicar poskušal še napredovati.

"Že leto in pol igram odličen tenis. Zato sem zelo samozavesten in optimističen, precej bolj, kot sem bil pred letom ob istem času. V svoji karieri sem osvojil veliko, želim si še več, a če to ne bo možno, pač ne bo. Lanska sezona je bila Đokovićeva, če nekdo prevladuje kot on, je jasno, da je poln samozavesti. Zame seveda to ni najbolje, ampak po drugi strani se tudi sam nimam nad čim pritoževati," je dejal prvi nosilec turnirja v Brisbanu, na katerem bo imel najhujše tekmece v Japoncu Keiu Nishikoriju, Hrvatu Marinu Ćiliću in Kanadčanu Milošu Raoniću.

Hercogova v Aucklandu

V ženskem delu turnirja v Brisbanu bodo prve nosilke Romunka Simona Halep, Španka Garbine Muguruza in Rusinja Maria Šarapova.

Poleg turnirja v Brisbanu bodo dekleta naslednji teden igrala v Aucklandu, kjer bo nastopila tudi Polona Hercog, in kitajskem Shenzhenu, fantje pa se bodo merili še v Chennaiju, kjer bo v kvalifikacijah igral Blaž Kavčič, in Aucklandu. Blaž Rola se bo preizkusil na challengerju v Novi Kaledoniji, Grega Žemlja pa na podobnem turnirju v Avstraliji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.