Šport
89 ogledov

Nole do zmage na zaključku sezone

Novak Đoković EPA
Srbski teniški zvezdnik Novak Đoković je sezono 2015 končal z zmago na zaključnem turnirju.

V Londonu je v finalu Novak Đoković, prvi nosilec, premagal tretjepostavljenega Švicarja Rogerja Federerja s 6:3, 6:4 po uri in 20 minutah igre.

Đoković se je z zmago na zaključnem tekmovanju sezone tudi oddolžil švicarskemu tekmecu, ki je v skupinskem delu pred dnevi zmagal s 7:5, 6:2. V medsebojnih dvobojih pa je zdaj med Srbom in Švicarjem po 44 obračunih izid neodločen, 22:22.

Za zmago je srbski teniški as dobil novih 1300 točk za lestvico ATP, na bančni račun pa dobra dva milijona dolarjev. To je bila sicer že njegova četrta zaporedna zmaga na zaključnem mastersu sezone, skupno pa peta. S slednjim dosežkom se je na drugem mestu izenačil z Ivanom Lendlom in Petom Samprasom, še lovoriko več pa ima Federer.

"Nikoli ni zabavno biti na poraženi strani, a tudi to je boljše ko lani, ko sploh nisem igral. takrat mi je bilo težko, zdaj pa je za mano odličen teden. Dal sem vse od sebe, odigrala sva nekaj norih točk. Novak si je zaslužil zmago, imel je odlično sezono. Čestitam mu," je po porazu dejal Federer.

"Zelo sem ponosen, tudi moja ekipa je, boljšega zaključka sezone nisem mogel imeti. Brez njihove podpore me zdaj ne bi bilo tu. želim uživati v vsakem trenutku na igrišču ter se meriti s tekmeci. Kot otrok sanjate o takšnih lovorikah in zahvuljem se ekipi, ki mi je to omogočila. roger in jaz sva odigrala nekaj epskih dvobojev, v naslednjem letu mu želim uspešno sezono. Zdaj se bom spočil, mislim, da vsi potrebujemo počitek," pa je razmišljal Nole.

Izid, finale:
Novak Đoković (Srb/1) - Roger Federer (Švi/3) 6:3, 6:4

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.