Šport
5678 ogledov

Nove podrobnosti o strašljivi smrti mlade zvezdnice

Julia Ituma Profimedia Julia Ituma.
Na dan so prišli novi podatki o dogodkih pred usodnim trenutkom.

V četrtek je športno javnost pretresla novica o smrti ene najbolj nadarjenih odbojkaric na svetu, komaj 18-letne Julie Ituma. Italijanska reprezentantka je omahnila iz šestega nadstropja carigrajskega hotela.

Ituma je z ekipo Novare gostovala na povratni tekmi lige prvakinj. Po zmagi s 3:2 na prvi tekmi proti Eczacıbaşıju so Italijanke v Turčiji klonile s 3:0 in izpadle.

Po tekmi so se igralke Novare vrnile v bližnji hotel, kjer se je v nočnem času zgodila tragedija. Po spletu so kmalu zakrožili zadnji posnetki nesrečne odbojkarice. Ujele so jo namreč hotelske nadzorne kamere, na srhljivem posnetku pa se mlada odbojkarica vidno vznemirjena po dolgem telefonskem pogovoru vrača v hotelsko sobo.

Po poročanju italijanskih medijev naj bi Ituma sprva poklicala svojo mamo in se z njo na kratko pogovorila o srečanju. A to naj bi bil povsem normalen, miren pogovor.

Nato naj bi se Ituma po telefonu pogovarjala še s sošolko iz zasebne srednje šole v Novari, kamor je zahajala. To naj bi bil torej telefonski pogovor, ki je iztiril odbojkarico. Glede na posnetke hotelskih kamer je pogovor trajal skoraj uro in pol in bil zelo buren.

Španska odbojkarica Lucía Varela, ki si je delila sobo z Itumo, je preiskovalcem povedala, da se je mlada Milančanka nigerijskega rodu po pogovoru z mamo vrnila v sobo, nato pa spet izginila. Španka je medtem zaspala, zbudilo jo je zdravniško osebje, ki je prihitelo na mesto tragedije.

Vse kaže na to, da je iz zaenkrat še neznanih razlogov Ituma storila samomor, poročajo turški mediji, ki navajajo vire iz lokalnih preiskovalnih organov. Odbojkarice Novare so se danes odpravile iz Carigrada.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice