Šport
24381 ogledov

To so srhljivi zadnji posnetki zvezdnice pred njeno smrtjo

Julia Ituma Reševalni pas/Twitter Julia Ituma.
Na spletu so se pojavili zadnji posnetki italijanske odbojkarske zvezdnice pred njenim padcem iz šestega nadstropja hotela.

Svet športa pretresa velika tragedija, potem ko je v četrtek v Istanbulu po polfinalni tekmi lige prvakinj preminila ena najbolj nadarjenih odbojkaric na svetu, komaj 18-letna Julia Ituma, ki je po poročilih lokalne policije padla s šestega nadstropja hotela, v katerem so se nahajale igralke Novare.

Razlog, zakaj je ena najboljših mladih igralk sveta padla z okenske police, zaenkrat še ni znan, policija pa je že sprožila preiskavo, potem ko je bilo igralkino telo prepeljano na forenzični inštitut za podrobnejšo analizo.

Do tragedije je prišlo nekaj ur po polfinalnem obračunu lige prvakinj med domačim velikanom Eczacibasijem in italijansko Novaro. Turkinje so po porazu na gostovanju z 2:3 doma slavile s 3:0 in si tako zagotovile finale lige prvakinj, igralke Novare pa so se poražene vrnile v hotel. V četrtek zjutraj pa so mimoidoči pred hotelom odkrili truplo mlade odbojkarice

Po spletu pa so kmalu zakrožili zadnji posnetki nesrečne odbojkarice. Ujele so jo namreč hotelske nadzorne kamere, na srhljivem posnetku pa se mlada odbojkarica vidno vznemirjena po dolgem telefonskem pogovoru vrača v hotelsko sobo.

Kaj se je dogajalo zatem, je zaenkrat neznano, njena cimra in soigralka Julia Varela namreč trdi, da je vse skupaj prespala in ni slišala ničesar.

Ituma je sicer veljala za eno najbolj talentiranih odbojkaric na svetu, v svoji kratki karieri pa je bila izbrana za MVP evropskega prvenstva U19, medtem ko je bila na svetovnem prvenstvu U18 najboljša sprejemalka in strelka turnirja. Z italijansko mlado reprezentanco pa je bila aktualna svetovna in evropska prvakinja.

dezurni@styria-media.si

Komentarjev 1
Sorodne novice