Šport
1208 ogledov

Tako so pri našem odbojkarskem "malčku" proslavili zgodovinski uspeh

POK Krško
1/30
Saša Despot
POK Krško je osvojil naslov prvaka 3. Državne odbojkarske lige zahod ter se tako prvič v svoji kratki zgodovini uvrstil v drugo ligo.

Le kdo ne pozna številnih posavskih športnih talentov in legend, kot so recimo olimpijski prvak Primož Kozmus, kar štirje aktualni rokometni reprezentanti Nejc Cehte, Blaž Janc, Urh Kastelic in Jože Baznik, košarkarska reprezentanta Gregor Glas in Leon Stergar ter v tem trenutku najbolj vroči slovenski nogometaš Benjamin Šeško ali njegov predhodnik Robert Berić?

Kot lahko vidite, velja Posavje za pravo valilnico slovenskih športnih talentov, a z izjemo Andreja Flajsa boste med njimi le stežka našli kakšno odmevno odbojkarsko ime. A to bi se kmalu znalo spremeniti, saj je zadnje čase tudi Posavje vse bolj obnorela odbojka.

Že lani smo pisali o zgodovinskem dosežku moškega kluba OK Kostanjevice na Krki, ki si je senzacionalno izboril uvrstitev v prvo državno odbojkarsko ligo, po njegovih stopinjah pa počasi koraka tudi mladi ženski klub iz Krškega, Posavski odbojkarski klub Krško!

POK Krško | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Vse odkar je bil leta 2011 ustanovljen priljubljeni "POK", je odbojka med dekleti v Posavju zagotovo postala najbolj priljubljena izbira športa z žogo. Tudi po zaslugi naših izjemnih slovenskih reprezentantov in vse večje priljubljenosti te prelepe igre z žogo, je POK Krško kmalu postal največji ženski kolektivni klub v Posavju.

Klub ima namreč vzpostavljeno celotno vertikalo in je v preteklosti dosegal izjemno lepe uspehe v mlajših kategorijah. A želja je nekako vedno bila, da bi se klub uspešno predstavil tudi na članskem področju. Pred leti se je POK Krško tako že preizkusil na članskem nivoju, dosegel nekaj lepih rezultatov, a se nato zaradi svoje mladosti in nekaj lukenj v generacijah odločil, da svoje nosilke igre rajši prepusti svojim prijateljem pri Ženskem odbojkarskem klubu TPV Volley Novo mesto, s katerim nastopajo celo v prvi državni odbojkarski ligi.

Medtem ko je kar šest krških igralk okrepilo novomeški klub, pa so se pri POK-u Krško usmerili v delo z mladimi in si tako vzgojili novo nadarjeno generacijo, s katero so pred lansko sezono ponovno lahko vzpostavili člansko ekipo.

POK Krško | Avtor: Saša Despot Saša Despot

A če so se krška dekleta v svoji prvi sezoni še nekoliko lovila in sezono končala na četrtem mestu 3. DOL zahod, pa je bilo povsem drugače letos, ko je odbojkarskemu "malčku" iz Krškega uspel zanj zgodovinski uspeh.

Klub, ki sicer bazira na doma vzgojenih igralkah, se je namreč suvereno sprehodil skozi tretjo ligo in si že dva kroga pred koncem po zmagi nad Portorožem zagotovil naslov državnega prvaka 3. DOL zahod ter napredovanje v drugo ligo.

Za pravo "fešto" pa je poskrbelo zadnje kolo, ko sta se ravno v Krškem pomerili najboljši ekipi lige, POK Krško pa je v odlični in napeti tekmi z zmago s 3:1 nad Vitalom Ljubljana II potrdil svoj primat v ligi. Rajanje se je lahko začelo!

POK Krško | Avtor: Saša Despot Saša Despot

"Za nas je to lep dosežek, da smo naredili en korak naprej v ženskem kolektivenm športu v Posavju. To je bila ena lepa nagrada in vzpodbuda za naprej. Moramo pa zdaj vztrajat in stvar nadgradit, nikakor pa ne nazadovat. Tako rezultatsko, kot organizacijsko. Glede na to, da imamo ostale posavske športe, vsaj moške, na nekem visokem nivoju, se ne bojim, da ne bi tudi punce temu sledile," je po zgodovinskem uspehu izjavil direktor kluba Miha Cerle.

"To, da smo osvojile ta naslov v tretji ligi in se uvrstile v drugo, je res nekaj neverjetnega. Čeprav načeloma morda to za koga ni ne vem kakšen ogromen uspeh, je za nas in eno malo Krško to res veliko vredno. Mislim, da ne govorim zgolj v svojem imenu, temveč v imenu vseh punc, da nam ta naslov in uvrstitev v višjo ligo pomenita ogromno in si bomo to zapomnile do konca življenja. Zdi se mi, da bomo vedno lahko ponosne na ta uspeh, ki smo ga dosegle," je misli celotne ekipe strnila kapetanka in poveljnica Krčank Lea Štefanič.

POK Krško | Avtor: Saša Despot Saša Despot

Velikanski uspeh krške odbojke pa ni ostal neopažen, saj je zadnji tekmi sezone prisostvoval tudi krški župan Janez Kerin, ki je vsem dekletom tudi osebno čestital, preden jim je podelil zasluženi pokal za naslov prvaka. Prav tako so se v klubu zelo potrudili, da so iz zadnje tekme in proslave naslova naredili pravi manjši spektakel, kot se za tak uspeh tudi spodobi.

Krške odbojkarice, ki so na koncu ob petnajstih zmagah in enem porazu osvojile ligo s kar 10 točkami prednosti pred Vitalom II in kar 21 točkami prednosti pred tretjeuvrščenim Logatcem, pa bodo zagotovo trd oreh za vse nasprotnice tudi v prihodnji sezoni, ko bodo prvič v zgodovini nastopale v drugi državni odbojkarski ligi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice