Šport
10937 ogledov

Novi posnetki Whyta postavljajo na laž

Tyson Fury Dillian Whyte Epa
Dillian Whyte je svojega krvnika Tysona Furyja obtožil goljufanja.

Britanski boksarski šampion Tyson Fury je pred nabito polnim Wembleyjem ubranil naslov svetovnega prvaka po verziji WBC, poraženi Dillian Whyte pa trdi, da si je t.i. "romski kralj" pri tem pomagal z goljufijo.

Neporaženi Fury, ki je po dvoboju napovedal svojo upokojitev, je slavil s tehničnim nokavtom po aperkatu v šesti rundi. Whyte se je po udarcu uspel pobrati na noge, vendar dvoboja ni bil zmožen nadaljevati.

Tyson Fury Multimilijonar Šport Ne boste verjeli, kakšen avto vozi Fury: "Denar ne kupi sreče"

Whye, ki je utrpel šele tretji poraz v karieri (28-3), zdaj trdi, da ga je Fury po udarcu odrinil z obema rokama, kar je botrovalo temu, da je po pristanku z glavo udaril ob tla.

"Seveda sem bil omotičen od udarca in poskušal sem si povrniti vse čute, on pa me je odrinil. Ob padcu sem z glavo udaril ob tla, kar ni v skladu s pravili. To ni wrestling, to je boks. Sodniki bi moral dovoliti več časa za okrevanje, da bi se lahko dvoboj nadaljeval."

Tyson Fury Dillian Whyte | Avtor: Epa Epa

"Dobil me je, o tem ni dvoma. Dobil me je z dobrim udarcem, toda sodnik je opravil grozno delo. Zdaj je, kar je. Ni me odrinil z eno roko, ampak z obema. Moral bi imeti čas, da si opomorem in vrnem v svoj kot. Tysonu Furyju se marsikaj dovoli. Upam, da se ne bo upokojil, ker bi rad poskusil še enkrat," je dejal Whyte.

Vladimir Kličko in Bryant Jennings Presenetil Šport Nekdanji svetovni prvak razmišlja o vrnitvi v ring

V luči njegovih obtožb so svetovni splet preplavili počasni posnetki usodnega trenutka, iz katerih pa je zelo jasno razvidno, da je pri padcu prišlo do minimalnega kontakta med Whytovo glavo in tlemi ringa, kar ne bi smelo odločilno vplivati na njegovo nezmožnost za varno nadaljevanje dvoboja.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.