Šport
10215 ogledov

Novinar provociral Đokovića, ta ga je postavil na laž

Novak Đoković Epa
Srbski tenisač je ob provokativnem vprašanju ohranil mirne živce.

Novak Đoković se je po daljši odsotnosti vrnil na igrišča na mastersu v Monte Carlu, kjer ga je v drugem krogu z rezultatom 6-3, 6-7(5), 6-1 šokiral Španec Alejandro Davidovich Fokina

Novak Đoković Monte Carlo Šport Tako se je na teniška igrišča vrnil Đoković

Za Srba, ki kot necepljeni športnik ne sme nastopati na mnogih prestižnih turnirjih širom sveta, je bil to drugi poraz v sezoni ob samo dveh zmagah (2-2).

"Izboril sem si tretji niz, potem pa sem se fizično zrušil. Nisem se mogel več premikati ali ostati v izmenjavi z njim. Ko na pesku odpovejo noge, je to misija nemogoče," je povedal 34-letnik, ki zaradi neaktivnosti že čuti posledice zarjavelosti.

Novak Đoković | Avtor: Epa Epa

Đoković je bil na novinarski konferenci po porazu tarča provokacij novinarja, ki je namigoval, da je bil na dvoboju z relativno neznanim Špancem deležen sovražnega sprejema. 

"Verjetno si bil razočaran, toda ne preveč presenečen. Ali te je presenetilo, da je bilo občinstvo proti tebi vse do trenutka, ko si osvojil drugi niz? To se je večkrat zgodilo na dvobojih z Rogerjem Federerjem in nekaterimi drugimi tenisači. Toda si si številka ena. Zakaj misliš, da se to dogaja? Ali meniš, da je to povezano s tem, kar se je dogajalo v začetku leta?" je vprašal predstavnik sedme sile.

Novak Đoković Oster napad Šport Legendarni teniški as ozmerjal Đokovića: "Ti si kralj ..."

Namesto da bi Srb ugriznil v vabo, je novinarju raje nalil čistega vina. "Če sem iskren, je bilo moje doživetje povsem drugačno," je v mirnem tonu odvrnil Đoković. "Nisem imel občutka, da bi bili proti meni. Gledalci so bili zelo prijetni, lepo so me sprejeli. Navijali so za oba igralca in ploskali dobrim točkam. Nimam pripomb. Igral sem že v precej bolj sovražnem vzdušju. To je bilo super. Hvaležen sem jim, da so ostali tri ure," je dodal.

Đoković bo evropski del peščene sezone nadaljeval na domačem turnirju Serbia Open v Beogradu, najboljšo formo pa bo poskušal ujeti do začetka OP Francije, kjer bo branil naslov.

Komentarjev 1
  • Avatar VINOVERITAS
    VINOVERITAS 14:51 15.april 2022.

    youtu.be/pXjmQM5b5fw zanimljiv posnetek, pol pa se pred narodom delajo svetnike🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇🍇

Sorodne novice