Šport
1726 ogledov

Tako se je na teniška igrišča vrnil Đoković

Novak Đoković Profimedia
Srbski teniški as je zaigral v drugem kolu Monte Carla.

Novak Đoković je po dolgi odsotnosti, ki se je začela s prepovedjo igranja na prvem grand slam turnirju leta v Melbournu, je zaigral v drugem kolu teniškega turnirja v Monte Carlu. V prvem kolu turnirja, ki ga je osvojil v letih 2013 in 2015, je bil Srb prost. 

Tokrat je naletel na Alejandra Davidovicha Fokino, na obračunu, ki je trajal pet minut manj kot tri ure, pa je s 6:3, 6:7(5), 6:1 slavil Španec. To je bil šele drugi Đokovićev turnir v tem letu, na prvem v Dubaju je bil poražen v četrtfinalu.

Srb in Španec sta se tokrat pomerila tretjič v karieri, oba prejšnja dvoboja je dobil Đoković. Tokrat je Davidovich Fokina odlično odprl obračun in v prvem nizu povedel s 4:1, pri izidu 5:3 v igrah pa mu je uspel še drugi odvzem servisa. V drugem nizu je Španec že povedel s 3:0, vendar je nato sledil preobrat, odločitev je padla v podaljšani igri. Sledil je še odločilni niz, kjer je 46. igralec sveta povsem nadigral prvega na ATP lestvici.

Đoković, ki je predvsem slabo serviral, izgubil je kar devet iger na svoj začetni udarec, je tako po štirih letih doživel poraz v svojem uvodnem dvoboju na turnirju. Leta 2018 ga je izgubil v Barceloni proti Slovaku Martinu Kližanu.

Alejandro Davidovich Fokina | Avtor: Profimedia Profimedia

Komentarjev 2
  • Pepe007 07:27 13.april 2022.

    Super, da prihaja naslednja generacija.

Sorodne novice