Šport
308 ogledov

Tem prizorom je odklenkalo, obeta se velika zaostritev

Nick Kyrgios Epa
Združenje teniških profesionalcev (ATP) bo dodobra zaostrilo sankcije za neprimerno vedenje na teniških igriščih.

Sodniki bodo odslej ostreje kaznovali grdo obnašanje teniških igralcev na terenu, danes poslano obvestilo Združenja profesionalnih teniških igralcev (ATP) prenaša hrvaška tiskovna agencija Hina. ATP pripravlja tudi spremembe pravilnika, s katerim želi ostreje kaznovati "serijske" kršitelje.

Kot piše Hina, je eden od razlogov nedvomno obnašanje Avstralca Nicka Kyrgiosa na zadnjih turnirjih v Miamiju in Indian Wellsu, zaradi česar bo moral plačati skupaj 60.000 dolarjev kazni. Številni pa so prepričani, da bi ga bilo treba celo diskvalificirati.

Alexander Zverev | Avtor: Profimedia Profimedia
Dovoljeno mejo je prekoračil tudi nemški zvezdnik Alexander Zverev, ki je na turnirju v Acapulcu v igri parov polomil svoj lopar, ko je udrihal po sodnikovem sedežu. Nemec je bil diskvalificiran, odvzeta mu je bila denarna nagrada, prejel pa je tudi dodatno denarno kazen in osemtedenski pogojni suspenz.

"Sodniki so dobili navodilo, naj strožje upoštevajo pravilnik o obnašanju igralcev, s čimer bodo začeli takoj, ko se začne sezona na pesku," je zapisal predsednik ATP Andrea Gaudenzi. Ta je napovedal tudi prenovo pravilnika, ki mora biti v skladu z današnjimi standardi, predvsem pa bo ostreje kaznoval serijske kršitelje.

In kaj je narobe s trenutnimi pravilniki? Kyrgios je denimo za svoje izpade na tekmi proti Italijanu Janniku Sinnerju v Miamiju plačal 35.000 dolarjev kazni, za neprimerno obnašanje v Indian Wellsu proti Špancu Rafaelu Nadalu pa 25.000. A na teh dveh turnirjih je obenem pobral tudi 350.000 dolarjev nagrade.

"V prvih letošnjih treh mesecih smo videli veliko incidentov in neprimernega obnašanja, ki so pritegnili veliko pozornosti. Vse to meče slabo luč na naš šport in pošilja napačno sporočilo našim navijačem, posebno mladim," je še dodal Gaudenzi.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice