Šport
33 ogledov

"O kolajni Kozmusa ne dvomim"

Kozmus za London optimistično napoveduje kolajno. (Foto: www.alesfevzer.com) www.alesfevzer.com
Pred nastopom Primoža Kozmusa v finalu olimpijskih iger (21.20) smo poklepetali s članom njegovega štaba Severinom Lipovškom, strokovnjakom za prehrano in masažo. Trdno je prepričan o kolajni.

"O kolajni ne dvomim. Glede na trenutne razmere in pripravljenost treh fantov (Koji Murofuši, Krisztian Pars in Kozmus, op. a.), ki so prevladovali v kvalifikacijah, odličje bo. Z oziroma na to, komu bo uspel boljši met, predvsem tu mislim na Japonca in Primoža, pa bo odvisno, katero kolajno bo kdo dobil. Tu zraven pa je tudi Pars, ki je zadržal formo,“ sporoča Severin Lipovšek, ki s Primožem Kozmusom sodeluje od leta 2006, poznata pa se že več kot desetletje.

Primož Kozmus London olimpijske igre 2012 | Avtor: Stanko Gruden/STA Stanko Gruden/STA
Kozmusu je iskanje pozornosti vse prej kot domače opravilo. Tudi pred najpomembnejšo tekmo sezone je Posavec poiskal v Londonu svoj mir: "Primož ima pred tekmo rad mir, čim manj zunanjih vplivov. Mislim, da je zelo zadovoljen s prikazanim v kvalifikacijah. Ve, česa je spodoben, če mu uspe dober met. O njegovi psihični pripravljenost ne gre dvomiti, v glavi je bil vselej močan. Misli, tudi glede na ostalo konkurenco, je zelo resen kandidat za kolajno. Razen če bi sam sebe premagal … Ali kot je on dejal – skoncentirati se mora nase in glede kolajne ne bo težav.“

Kje pa se po Lipovškovem mnenju skrivajo zaloge, kar zadeva Primoževe metre? "Z leti si je Primož nabral zelo veliko občutka, kako tehnično izvaja mete, kar je pri njem ključno. Glede na to, kako je izvedel kvalifikacijski met in glede na prejšnje sezone, točno ve, kje je. Od tod izvira tudi njegova samozavest. Ta met je bil, kakor on reče – kontroliran, in tu on vidi možnost napredka. Uspeti mu mora dober met, kot na primer lani na svetovnem prvenstvu. En met bo dovolj, da bo lahko konkuriral tudi za kaj več kot bronasto kolajno,“ je prepričan Lipovšek, ki je malce tudi vraževeren in se tekmam oziroma prenosom često izogiba. Tokrat pa je v nasprotju s siceršnjo prakso zelo miren, sa je po njegovem mnenju "po Pekingu šel met kladiva malenkost navzdol“, zato je krog konkurence ožji.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.