Šport
20 ogledov

Ob jubileju spet aktivirana Schumijeva stran

Michael Schumacher Benneton Damin Hill Williams seozna 1994 F1 EPA
Ob 20. obletnici njegovega prvega naslova svetovnega prvaka bo ponovno zaživela uradna spletna stran legendarnega Michaela Schumacherja.

Sloviti dirkač Michael Schumacher si je pred 20 leti na dirki za VN Avstralije privozil prvi naslov svetovnega prvaka po trčenju z velikim rivalom Damonom Hillom. Le malokdo si je takrat upal trditi, da se bo Nemec v zgodovino zapisal kot eden najboljših dirkačev vseh časov in naslovu izpred dveh desetletij dodal še šest lovorik, kar ga uvršča na vrh seznama najuspešnejših dirkačev vseh časov. 

Legendarni Schumi je tekom svoje kariere porušil vse mejnike, ki so jih pred njim začrtali Alain Prost, Ayrton Senna in Juan Manuel Fangio. Sodeč po zapisu na uradni spletni strani formule ena (Formula1.com), je 45-letni Schumi "statistično najboljši dirkač, ki smo ga kdajkoli videli v tem športu". 

Izboljšana spletna stran

Ob 20. obletnici prvega naslova bo ponovno zaživela uradna spletna stran nemškega dirkača, ki v udobju svoje vile ob Ženevskem jezeru okreva po hudi nesreči decembra lani med smučanjem v francoskih Alpah. Po nekaterih podatkih zanj skrbi dvomestno število zdravnikov in sester, ki so za potrebe sedemkratnega svetovnega prvaka na voljo 24 ur na dan, sedem dni na teden. 

"13. november 1994 je poseben dan v športnem življenju Michaela Schumacherja – pred 20 leti je postal prvi nemški dirkač, ki je osvojil naslov svetovnega prvaka, prvega od sedmih. Da bi obeležili 20. obletnico prvega naslova, bomo ponovno aktivirali Michaelovo domačo spletno stran," je sporočila Nemčeva predstavnica Sabine Kehm in dodala: "Nova domača stran bo vsebovala slike in zgodbe iz Michaelove kariere, podatke in dejstva. Na voljo bo tudi navijaško središče, kjer bodo lahko navijači pošiljali svoja sporočila."

Dirka za zgodovino

Dirka za VN Avstralije (1994) bo ljubiteljem formule ena ostala v spominu po odstopu Schumacherja in Hilla, ki sta se borila za naslov svetovnega prvaka. Nemec, takrat v Bennetonu je imel v točkovanju prvenstva le točko prednosti pred dirkačem Williamsa, zato je o naslovu odločala zadnja dirka sezone.

V 35. krogu je Schumacherja odneslo v ovinku East Terrace in Nemec se je dotaknil zaščitne ograde. Hill je bil tik za njim in v naslednjem ovinku poskusil po notranji strani. Schumacher ni hotel popustiti in dirkača sta trčila. Nemca je odneslo v zrak, čemur je sledil odstop, medtem ko je Britanec nadaljeval po stezi. 

Kmalu je postalo jasno, da si je Hill v trčenju poškodoval sprednjo levo obeso in dirkaču Williamsu po neuspelih poskusih popravila ni preostalo drugega, kot da parkira svoj dirkalnik. Schumacher je zadržal točko prednosti in se veselil prvega naslova svetovnega prvaka, ki ga je posvetil tragično preminulemu Senni.

Trčenje Schumacherja in Hilla v Avstraliji 1994:

 

Več o dogajanju v F1 preberite na: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.