Šport
56 ogledov

"Vettel je bolj občutljiv kot Schumacher"

Michael Schumacher Willi Weber Ferrari EPA
Willi Weber, znan predvsem kot menedžer legendarnega Michaela Schumacherja, je Sebastiana Vettla posvaril pred pritiskom, ki ga prinaša dirkanje za Ferrari.

Menedžer Willi Weber je bil v času, ko je Michael Schumacher s Ferrarijem nizal naslove svetovnega prvaka, vseskozi ob nemškemu dirkaču, zato se dobro zaveda, kaj pomeni dirkati za najprepoznavnejšo ekipo na svetu.

Po koncu letošnje sezone bo Fernanda Alonsa, ki v Maranellu ni izpolnil zastavljenih ciljev, zamenjal štirikratni svetovni prvak Sebastian Vettel. Dirkač Red Bulla bo poskušal rdečim privoziti prvi naslov prvaka po letu 2007, ko je po dramatični končnici slavil Kimi Räikkönen.

"Če Alonso ni zdržal ..."

Weber je prepričan, da Vettlovo življenje v Maranellu še zdaleč ne bo posuto z rožicami. ”Sebastian je mnogo bolj občutljiv kot Michael. Če stvari ne delujejo, kot bi morale, je pritisk pri Ferrariju večji kot kjerkoli drugje. Življenje v Maranellu ni praznik, ampak se vrti okoli politike,” je branilca naslova, ki se ob koncu sezone poslavlja od tega naziva, opozoril Weber. 

Alonso je v Maranellu preživel pet let, v tem času pa mu ni uspelo osvojiti tako željenega tretjega naslova prvaka. Španec je bil v zadnjih mesecih pogosto jezen zaradi namigovanj o njegovi prihodnosti, ki so prihajala iz Italije. ”Če Fernando Alonso ni zdržal, potem ne bo nihče,” je za konec pristavil Weber.

Več o aktualnem dogajanju v F1 preberite na: 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.