Šport
77 ogledov

Oblak: "Mi še Grkov ne bi nabili"

bastian schweinsteiger euro 2012 EPA
Branko Oblak, Miran Pavlin in Marko Simeunović so pozorno spremljali pravkar končano prvenstvo v Ukrajini in na Poljskem. Strinjajo se, da je ponudilo kakovosten nogomet, malce pa se razlikujejo pri pogledu na slovensko reprezentanco.

"Polfinalni tekmi sta bili slabi, nič kaj ekstra. Prejšnje pa so bile fantastične,“ pravi Brane Oblak, ki ga je od posameznikov najbolj razočaral Nemec Bastian Schweinsteiger, od ekip pa kdo drug kot Nizozemci.

Bolj zgovoren je bil Miran Pavlin, ki je prvenstvo ocenil takole: "Absolutno smo lahko zadovoljni z videnim. Padlo je veliko zadetkov. Samo dve tekmi sta se končali z 0:0. Lepe tekme, polni stadioni, na začetku je bilo malo težav z navijači, a so se zadeve uredile. Organizacija je bila kot kaže vrhunska. O dogajanju na igrišču pa vse pove podatek o izjemni gledanosti. Zanimanje je veliko, prvenstvo je doseglo svoj namen.“ Tudi zanj ni bilo dvoma o razočaranju Eura: "Nizozemci so absolutno največje razočaranje. Če ne osvojijo niti ene točke, potem ne more biti drugače. Vseeno so bili eden od favoritov.“

Irce morda, Grkov nikakor

jasmin kurtić nogometna reprezentanca slovenija | Avtor: EPA EPA
Slovenski nogometaši so prvenstvo spremljali prek malih zaslonov. Pa bi lahko igrali na prvenstvu,
naredili kaj večjega? Oblak meni: "Kje pa, to so premočne ekipe. Saj, kdo pa je bil na Euru
najslabši? Grki? Vprašanje, če Grke 'nabijemo'. Irsko bi mogoče še, ampak Grkov pa zagotovo
ne.“

Pavlin meni, da bo izjemno pomemben štart v kvalifikacije (začnejo se septembra) za
svetovno prvenstvo, ki bo čez dve leti v Braziliji. „Sedanja kakovost reprezentance je v prelomu.
Kvalifikacijska skupina za SP je zelo težka, čeprav vsi mislijo, da ne. Morda bi bilo zdaj še
prezgodaj, če bi bili na EP. Ekipa potrebuje malo časa, bojim pa se, da ga veliko ne bo imela.
Prvi dve tekmi (doma s Švico in v gosteh z Norveško) bosta že skorajda odločilni. Fantje morajo
zavihati rokave. Upamo in navijamo, da bodo v teh dveh tekmah osvojili štiri točke, potem bi bili v igri za Brazilijo.“

O tem, kdaj se bo Slovenija vrnila na velika tekmovanja, pa nekdanji prvi vratar izbrane vrste Marko Simeunović pravi: "Slovenija počasi postaja neka stalnica. Smo blizu uvrstitev na velika tekmovanja, tokrat nam je le malce zmanjkalo. Verjamem, da se nam bo zdaj uspelo uvrstiti na SP, nato pa tudi na EP. Zdaj nismo več avtsajderji – kosamo se lahko z vsakim.“

Prihodnje EP bo čez štiri leta v Franciji, prvič pa bo nastopilo 24 reprezentanc. "Morda je bolje, da je na prvenstvu več izbranih vrst, ali bo zato kaj lažje, pa ne vem. Vseeno se bo treba uvrstiti, število tekem ni pomembno. Prav tako bo treba zmagati v svoji skupini ali pa biti vsaj drugi,“ še meni Simke.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.