Šport
19 ogledov

Oblak: "S Simeonejem ne govorim o mojem statusu"

NZS Anže Petkovšek
Jan Oblak v torek kljub porazu Slovenije ni imel veliko dela, kolikor ga je imel, ga je opravil solidno. Mladi vratar se ne obremenjuje s statusom v klubu, kjer je trenutno večinoma na klopi.

"Videl sem dobro tekmo. Mislim, da smo dobro stali na igrišču. Na žalost smo prejeli gol po naši nezbranosti, ampak smo pokazali, da znamo tudi mi igrati nogomet. Vse skupaj je bilo lepo. Nisem bil presenečen nad našo dobro predstavo. Tudi mi imamo svoje kvalitete, tako kot oni. Oboji smo profesionalci, čeprav so oni trenutno tretji na svetu, mi pa ... Mislim da 36. Dokazali smo, da lahko pariramo ekipam na tem nivoju," je vtise po srečanju strnil Jan Oblak, ki je v vratih stal prvič po obračunu drugega kola Lige prvakov, ko je njegov Atlético gostoval pri Olympiacosu v Pireju.

Oblak je pohvalil svoje soigralce, številni med njimi so se prvič preizkusili na takšnem nivoju. "To je gotovo pozitivna stvar za fante, ki še niso bili zraven. To je za njih dobra izkušnja in obenem tudi pohvala za njihovo delo. Delček sekunde nepazljivosti nas je stal prejetega zadetka, a to ni nič tragičnega. Iz tega se bomo nekaj naučili in to se nam ne bo več ponovilo."

"Nervoze ni bilo"

Oblak že nekaj časa ni prva izbira klubskega trenerja Diega Simeoneja, v letošnji sezoni je imel zelo malo minutaže, a zaradi tega pred tekmo s Kolumbijo ni čutil dodatne nervoze. "Nervoze ni bilo. Seveda je lažje, če redno braniš. Če po daljšem času stopiš v gol, ni ravno tako, kot takrat, ko braniš vsak teden, a tega sem navajen, to sem v svoji karieri že večkrat doživel. Takšno je življenje, tako je v nogometu, tako je pri vratarjih. Ko si na klopi, čakaš na priložnost in ko pride, jo skušaš izkoristiti," je dejal Škofjeločan, ki se s Simeonejem ne pogovarja o svojem statusu. "Vsak trener ve, kdaj bo komu dal priložnost, jaz se v to ne vtikam, on ve, kdaj bo čas za to. S Simeonejem ne govorim posebej o mojem statusu."

Madrid v redu, klub odličen

Oblak je Lizbono zamenjal za Madrid, kjer mu je življenje pogodu. "Madrid je v redu, klub je odličen, ljudje v klubu so odlični. Samo še jaz moram začeti braniti in bo vse v najlepšem redu (smeh, op. a.)."

Na srečanju proti Kolumbiji je imel Oblak tudi nekaj podpore iz domačega mesta. "Na tekmi je bilo nekaj mojih prijateljev, spremljala me je tudi družina, tako da sem imel nekaj podpore iz Škofje Loke," je zaključil nekdanji vratar ljubljanske Olimpije.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.