Šport
25 ogledov

Oblakov kapetan osumljen prirejanja tekem

Selektor Japonske Javier Aguirre, zdajšnji vezist Manchestra Uniteda Ander Herrera, kapetan madridskega Atletica Gabi in še 38 drugih je omenjenih v novem primeru prirejanja izida tekme, in sicer v španskem prvenstvu v sezoni 2010/11, poročajo španski in britanski mediji.

Špansko tožilstvo je primer, v katerem sumijo, da je bila tekma med Realom Zaragozo in Levantejem prirejena, vložilo na sodišče v Valencii. Ali bo preiskava dobila nadaljevanje, bo zdaj odločal preiskovalni sodnik.

Mehičan Aguirre je bil v sezoni 2010/11 trener Zaragoze, Španca Herrera in Gabi, ta je zdaj soigralec Jana Oblaka, pa sta igrala za klub, ki se je z zmago z 2:1 izognil izpadu v drugo ligo. Gabi je takrat dosegel zadetka v 38. in 73. minuti, Urugvajec Christian Stuani, ki zdaj igra za Espanyol, pa je v 80. minuti postavil končni izid.

Tožilstvo trdi, da so Levantejevim nogometašem za nameren poraz plačali skupno 965.000 evrov v gotovini. To so dobili tako, da je Zaragoza svojim igralcem in zaposlenim v klubu nakazala zneske, vključno z Aguirrejem, Herrero in Gabijem, nato pa z njihovih računov dvignila gotovino, trdi tožilstvo.

Posebej v bitkah za ohranitev prvoligaškega statusa ob koncu sezone že vrsto let sumijo, da je pri tem prisotno prirejanje izidov tekem. Nekdanji predsednik Deportiva La Corune Augusto Cesar Lendoiro, čigar klub je izpadel na zadnji dan sezone 2010/11, je maja lani namignil, da je bilo prirejanje izidov zelo razširjeno v elitni španski ligi.

Tovrstne nečednosti so sicer v ospredje zanimanja prišle februarja lani, ko so preiskovalci obelodanili, da so odkrili dokaze o prirejanju več sto tekem na klubski in reprezentančni ravni po svetu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.