Šport
116 ogledov

Obtožen zaradi seksa z mladoletnico

adam johnson EPA
Občasnemu angleškemu reprezentantu Adamu Johnsonu grozi kazen za spolne odnose z mladoletnico.

Krilni nogometaš Sunderlanda Adam Johnson je bil obtožen za tri dejanja spolnega odnosa z osebo, mlajšo od 16 let in enega dejanja napeljevanja mladoletne osebe k spolnemu odnosu. Policija je 27-letnika aretirala marca. V klubu so nogometaša sprva suspendirali, vendar se je za tekme z West HamomNewcastlom in Crystal Palacem vrnil v moštvo.

Durhamska policija je v četrtek v izjavi zapisala: "Adam Johnson, profesionalni nogometaš, star 27 let, doma iz kraja Castle Eden v okrožju Durham, je bil danes popoldne obtožen treh dejanj spolnega odnosa z osebo, mlajšo od 16 let in enega poskusa napeljevanja."

"Johnson je bil sprva aretiran drugega marca. Danes je bil obtožen, potem ko se je, kot je bilo predvideno, zglasil na policiji. Na sodišču v Peterleeju se bo pojavil 20. maja," so dodali pri policiji. Na dan sodne obravnave, torej 20. maja, se bo Sunderland v Premier ligi pomeril z Arsenalom.

"Po preiskavi sem danes odobril policiji, da kazensko ovadi Adama Johnsona, starega 27 let, zaradi štirih prekrškov. Nanašajo se na 15 let staro dekle," pa je v izjavi za javnost zapisal tožilec Gerry Wareham. Johnson je imel spolne odnose z mladoletnico med 30. decembrom 2014 in 26. februarjem 2015. Kot je še zapisal Wareham, je obtožnica v javnem interesu. Tožilec je obljubil, da bo sojenje pošteno in nič, kar bi vplivalo na nadaljnje postopke, ne bodo objavili na spletu: "Iz teh razlogov je neprimerno, da še naprej komentiram zadeve."

Johnson je za angleško reprezentanco zbral 12 nastopov, dvakrat se je vpisal med strelce. 

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.