Šport
55 ogledov

Od junaka do bedaka

Seattle Seahawks EPA
Kicker Vikingov iz Minnesote Blair Walsh ne bo nikoli pozabil dvoboja s Seattlom. Zgrešil je lahek strel, ki bi njegovo ekipo popeljal med osem najboljših ekip končnice. S tem je zelo hitro postal najmanj priljubljena oseba v zvezni državi Minnesota.

V zadnji minuti tekme med Minnesotto in Seattlom, rezultat je bil 10:9 za igralce slednjega, je Blair Walsh udaril s 27 jardov in zgrešil ter tako zapravil zmago Vikingov. Kicker je bil do takrat sicer najzaslužnejši, da so domačini ostali v igri, saj je prav on prispeval vseh devet točk z udarci iz 22, 43 in 47 jardov.

Kicker, ki je poleti še za štiri leta podaljšal pogodbo z Vikingi, z njo pa bi lahko zaslužil 14 milijonov, od tega je 5,25 milijonov zagarantirane vsote, po tekmi ni bežal od odgovornosti: "To je moja napaka. Tudi če bi mi pod nogo postavili melono, bi jo s te razdalje moral poslati med vratnici. Sem edini, ki ni opravil svojega dela. Kriv sem le jaz."

"To je lahek strel, to mora zadeti," se je strinjal tudi trener Mike Zimmer in dodal: "Zdaj nikoli ne bomo vedeli, kako daleč bi lahko prišli. Naredili smo nekaj reči, ki nam jih ni nihče pripisoval. In najbolj boli, da tega ne bomo mogli početi še naprej."

Po zgrešenem strelu se je ponudilo veliko asosiacij s filmsko komedijo Ace Ventura, kjer kicker z imenom Ray Finkle s podobno napako zapravi naslov za Miami Dolphinse. Na to seveda niso pozabili tudi na twitterju.

Četrtfinale lige NHL:

Sobota, 16. januar:
New England - Kansas City
Arizona - Green Bay

Nedelja, 17. januar:
Denver - Pittsburgh
Carolina - Seattle

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.