Šport
2051 ogledov

Odlični Slovenec do naslova svetovnega prvaka

Perugia Volleyballworld
Gregor Ropret s Perugio do naslova klubskih svetovnih prvakov.

Slovenski odbojkar Gregor Ropret se je z italijansko Perugio v nedeljo zvečer veselil naslova klubskih svetovnih prvakov v brazilskem Betimu. V finalu je italijanska zasedba ugnala še drugo italijansko ekipo Trentino s 3:1 (-20, 23, 25, 19) v nizih.

Ropret v finalu 17. klubskega SP ni dobil priložnosti na mestu organizatorja igre, saj ima glavno vlogo pri Perugii najboljši podajalec na svetu Simone Giannelli. Slednji je bil tudi izbran za najkoristnejšega igralca klubskega SP.

Triintridesetletni slovenski reprezentant, ki se je enemu najboljših klubov na svetu pridružil pred letošnjo sezono, je zaigral v tretjem nizu prve tekme skupinskega dela proti Volei Renati (3:0; 22, 16, 21) ter v dveh nizih na tekmi v skupini A proti branilcu naslova Cruzeiru (3:1; 21, 21, -29, 21). Tudi v polfinalu proti Itambeju Minasu (3:0; 19, 19, 17) ni dobil priložnosti za igro.

Gregor Ropret | Avtor: Profimedia Profimedia

“Imamo zares močno ekipo. Vsi igralci so dobili priložnost za dokazovanje in prav vsakega posameznika smo kot ekipa potrebovali. Morali smo veliko menjati in vsi moji igralci so upravičili svojo vlogo. Najti pravo rešitev na vsaki tekmi je izziv in to, da nam je v letošnji sezoni uspelo zmagati že dvajset tekem zapored in osvojiti dve lovoriki, je neverjetno. Ne bi mogel biti bolj ponosen na svojo ekipo,” je po zmagi dejal trener Perugie, Andrea Anastasi.

Na turnirju šestih moštev je nastopil še iranski Pajkan iz Teherana. Tretje mesto je zasedel Cruzeiro po zmagi proti Itambeju Minasu s 3:1 v nizih.

Rekorder po številu naslovov je sicer Trentino, ki je zmagal petkrat. Štiri naslove ima Cruzeiro. Perugia je ob premiernem nastopu tudi prvič slavila.

14. decembra pa se bo v turški Antalyji začelo svetovno klubsko prvenstvo za ženske, kjer bomo spremljali obračune turških ekip Eczacibasi Dynavit Istanbul in VakifBank Spor Kulubu, brazilskih prvoligašev Dentil Praia Clube in Gerdau Minas, italijanske ekipe Prosecco DOC Imoco Conegliano in azijskega predstavnika, ekipe Kuanysh Club iz Kazahstana.

 

Posamične nagrade:
najboljši podajalec: Simone Giannelli (Sir Safety Susa Perugia)
najboljši korektor: Matey Kaziyski (Trentino Itas)
najboljša sprejemalca: Alessandro Michieletto (Trentino Itas) in Wilfredo Leon (Sir Safety Susa Perugia)
najboljša srednja blokerja: Marko Podraščanin (Trentino Itas) in Flavio Gualberto (Sir Safety Susa Perugia)
najboljši prosti igralec: Lukas ‘Lukinha’ de Deus (Sada Cruzeiro Vôlei)
MVP: Simone Giannelli (Sir Safety Susa Perugia)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice