Šport
174 ogledov

Pred slovenskimi prvaki ena najpomembnejših tekem leta

ACH Volley Alen Hadžić
ACH Volley Ljubljano danes čaka ključna tekma s Turki.

V sredo, 30. 11., ob 18. uri odbojkarje ACH Volleyja Ljubljana čaka tretja tekma skupinskega dela elitne lige prvakov, na kateri se bodo pomerili s turško ekipo Ziraat Bank iz Ankare. Ljubljančani za izpolnitev cilja, ta je drugo mesto v skupini E in napredovanje v izločilne boje, tekmo morajo dobiti, z drugo zaporedno zmago (pred tem so doma premagali nemški Düren) in šestimi točkami bi bil njihov položaj pred drugim delom predtekmovanja zelo dober.

Turški odbojkarji so na dosedanjih dveh tekmah Lige prvakov zabeležila dva poraza, vendar v drugem krogu močno pretili zvezdniški ekipi Perugie ter dokazali izjemno kakovost, ki jo moštvo iz Ankare premore.

ACH Volley Ključna tekma Šport Junak zmage v ligi prvakov: "To nas je še dodatno podžgalo!"

Ekipa je sestavljeno iz večinoma turških igralcev, pri katerih izstopa 37-letni podajalec Arslan Eksi, ki je med drugim zbral tudi 80 nastopov za turško izbrano vrsto. Med štirimi tujci v ekipi Ziraata najbolj izstopa Wouter Ter Maat, nizozemski korektor, ki se po letošnjem svetovnem prvenstvu v odbojki za moške vnovič vrača v Ljubljano. Nizozemski reprezentant je tudi Bennie Tuinstra, zveneče ime pa je še bolgarski reprezentant Martin Atanasov.

"Težko pričakovana tekma na domačih tleh za nas. Napetost pred obračunom se stopnjuje, saj se vsi zavedamo za kako pomembno tekmo gre. Turki so neugoden nasprotnik, to so dokazali na tekmi proti Perugii. Vendar tudi mi imamo svoje načrte, ki jih bomo pred polno dvorano Tivoli poskusili uresničiti," meni sprejemalec Alen Šket, ki tudi že ima veliko izkušenj z igranjem v Turčiji, saj je tam preživel kar štiri sezone.

ACH Volley | Avtor: Alen Hadžić Alen Hadžić

Za Ljubljančani je sicer uspešen začetek sezone. Zaenkrat si niso dovolili večjega spodrsljaja, v državnem prvenstvu so še brez poraza, prav tako v srednjeevropski ligi, v ligi prvakov pa so izgubili le proti prvemu favoritu skupine Perugii. Četa Radovana Gačiča računa, da bo tako ostalo tudi po dvoboju z neposrednimi tekmeci za napredovanje, ki so zaenkrat pokazali, da precej bolje igrajo na domačem igrišču kot na gostovanjih.

"Turki so izrazito domača ekipa. V Ankari jih je zelo težko premagati, zato jih moramo ugnati doma, če želimo drugo mesto v skupini. Vesel sem bil, ker so Turki izgubili v Nemčiji, to je močno povečalo naše možnosti, a jih moramo premagati tudi mi," je dejal ljubljanski korektor in kapetan ACH Volleya Nikola Gjorgiev, ki je tudi nekaj let igral v Turčiji in vse tamkajšnje ekipe dobro pozna.

ACH Volley | Avtor: Alen Hadžić Alen Hadžić

Kako dobro igrajo Turki na domačem igrišču, je občutila Perugia, ki se je v Ankari kar mučila, da je prišla do treh točk. Po drugi strani pa so v ljubljanskem taboru analizirali tudi tekmo v Dürnu, kjer pa je Ziraat Bank Ankara pokazala drugačen obraz in tekmo izgubila.

A oranžni zmaji so prepričani, da bo bolj kot turška za končen razplet pomembna njihova igra. "Ena najpomembnejših tekem letošnje sezone je pred nami in temu primerno je tudi ozračje v garderobi. Igralci, kakor tudi strokovni štab smo polno motivirani, da na krilih navijačev pokažemo svojo najboljšo predstavo, saj bo le to zadostovalo za končni uspeh," je dejal trener Gačič.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice