Šport > Olimpijske igre
201 ogledov

Odlična novica, še ena slovenska reprezentanca v boj za olimpijske igre!

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca Aleš Oblak
Tudi slovenske odbojkarice se bodo borile za OI 2024

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca bo igrala v kvalifikacijah za olimpijske igre v Parizu, saj se je močno povzpela na svetovni lestvici in se bo tako v družbi najboljših reprezentanc sveta podala v boj za olimpijsko vozovnico, so sporočili z Odbojkarske zveze Slovenije.

Mednarodna odbojkarska zveza (FIVB) je oktobra, glede na takratno svetovno lestvico, objavila seznam reprezentanc, ki se bodo med seboj pomerile za nastop na olimpijskem turnirju v Parizu leta 2024.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Aleš Oblak Aleš Oblak

Na njem je tudi Slovenija, ki si je možnost nastopa v kvalifikacijah zagotovila s 25. mestom, v boj za olimpijsko vozovnico pa se bo podalo najboljših 24 reprezentanc v svetovni razvrstitvi, pri čemer so Francozinje kot gostiteljice na olimpijske igre že uvrščene, Rusinje pa ne bodo imele pravice do nastopa.

Slovenke, ki so v letošnji sezoni pod vodstvom selektorja Marca Bonitte v srebrni evropski ligi osvojile tretje mesto in se s prvim mestom v kvalifikacijah še tretjič uvrstile na evropsko prvenstvo, so na lestvici FIVB sprva zasedale 39. mesto, zatem so se povzpele na 29. mesto, nato pa so pridobile še štiri mesta in si s tem zagotovile nastop v olimpijskih kvalifikacijah.

Slovenska ženska odbojkarska reprezentanca | Avtor: Aleš Oblak Aleš Oblak

Te se bodo odvijale med 16. in 24. septembrom prihodnje leto, na njih pa se bo v treh skupinah (eno bo gostila Japonska, dva organizatorja še nista znana) med seboj merilo po osem reprezentanc. Dve najboljši iz vsake skupine si bosta priigrali olimpijsko vozovnico.

V olimpijskih kvalifikacijah igrala tudi moška reprezentanca Slovenije, ki na svetovni lestvici zaseda deveto mesto in je v letošnji sezoni vrhunec doživela s četrtim mestom na svetovnem prvenstvu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.