Šport
2308 ogledov

Nov slovenski športni dragulj: "Lani še v drugi ligi, zdaj igram Ligo prvakov"

Klemen Šen ACH Volley Ljubljana/Alen Hadžić
V odbojkarski ligi prvakov je pred domačimi gledalci v Hali Tivoli svojo priložnost dobil tudi komaj 20-letni Klemen Šen ter jo odlično izkoristil.

Na tekmi tretjega kroga skupinskega dela Lige prvakov sta se v dvorani Tivoli pomerili ekipi ACH Volley Ljubljana in Ziraat Bank iz Ankare. Pred več kot 4000-glavo množico smo bili priča pravi odbojkarski poslastici, na kateri smo spremljali pet nizov, na koncu pa so se izjemno pomembne zmage veselili turški odbojkarji.

Potem ko je odlično igral že v prvem krogu na gostovanju pri sloviti Perugii, pa je tokrat prvič pravo priložnost pred domačimi navijači v najelitnejšem tekmovanju dočakal tudi komaj 20-letni sprejemalec iz Logatca Klemen Šen, ki je znova potrdil svoj neverjetni potencial. Potem ko je ACH izgubil prvi niz (17:25), so Ljubljančani dosti bolje zaigrali v drugem nizu po vstopu Šena, ki je uspel prebuditi nekoliko uspavano domače moštvo.

Klemen Šen Intervju z junakom Šport V boju s požari tvegal življenje, naslednji dan postal nov slovenski prvak!

Veliki up slovenske odbojke je tekmo proti turškemu velikanu zaključil z osmimi točkami, s svojim servisom je povzročal nasprotniku številne težave (dosegel je tudi en as), dobro je držal ljubljanski sprejem in uspešno zaključil 46 % vseh svojih napadov, predvsem pa kljub svoji mladosti tekmo odigral brez nepotrebnih napak. A čeprav se je z njegovim vstopom na igrišče igra ACH-ja močno dvignila, to na koncu vendarle ni bilo dovolj za zmago proti razpoloženi turški zasedbi, ki je slavila s 25:17, 20:25, 23:25, 25:23 in 15:12.

"Rekel bi, da je tekmo odločila zbranost v končnicah. Končnice nizov so odigrali zelo dobro, Vse, kar smo udarili, so nam pobrali, pri njih pa je bilo ravno obratno. Uspeli so vse zaključiti, mi pa smo ravno takrat odigrali nekoliko slabšo obrambo," je razlog za izjemno tesen poraz, kjer se je tri nize praktično igralo točko za točko, opisal mladi Šen.

Klemen Šen | Avtor: ACH Volley Ljubljana/Alen Hadžić ACH Volley Ljubljana/Alen Hadžić

ACH-ju je sicer kazalo odlično, ko je dobil tretji niz ter povedel z 2:1. Zdelo se je, da je ena izmed najpomembnejših tekem leta morda že dobljena, da bo tesen poraz v tretjem nizu dokončno strl Turke. A ti so se pobrali ter se z zmago sredi Ljubljane vrnili v lov za izločilne boje. "Ko smo dobili tretji set, nam je kazalo res dobro. Ampak nasprotnik je nato res pritisnil s servisi, v obrambi so odigrali tako, kot je bilo treba. Predvsem obramba je tu prevladala, ker so rešili res veliko žog," je vzpon turške ekipe v zadnjih dveh nizih opisal 20-letni slovenski sprejemalec.

Pri ljubljanski zasedbi, ki sicer po treh odigranih krogih drži drugo mesto, ki zagotavlja izločilne boje v ligi prvakov, so se sicer zavedali, da turška ekipa iz Ankare slovi kot izjemno domačinska ekipa, ki pred vročimi domačimi gledalci redko izgublja točke. Prav zaradi tega bi bila zmaga v Tivoliju še toliko bolj pomembna, ker se vsi dobro zavedajo, kako težka naloga sedaj čaka ACH, pred katerim sta še gostovanji pri nemškem Dürenu in v Ankari ter domača tekma proti zvezdniški Perugii.

Klemen Šen | Avtor: ACH Volley Ljubljana/Alen Hadžić ACH Volley Ljubljana/Alen Hadžić

"Še vedno mislim, da bomo zdaj na gostovanju pri Dürenu in nato na tekmi pri njih v Ankari zelo trd oreh. Še vedno se nadejamo zmag. Če bomo odigrali tako, kot je treba, predvsem z ekipnim duhom, se lahko zgodi še karkoli," je prihajajoče tekme v ligi prvakov pokomentiral eden najbolj nadarjenih mladih slovenskih odbojkarjev.

Šen se je sicer serijskim slovenskim prvakom pridružil šele pred letošnjo sezono, potem ko je še minulo sezono nastopal za Brezovico, ki tekmuje v 1.B državni odbojkarski ligi. 20-letnik je tako letos sploh prvič zaigral v najelitnejšem slovenskem klubskem tekmovanju, obenem pa je takoj dobil lepo priložnost tudi v najelitnejšem klubskem tekmovanju na svetu, ligi prvakov.

Klemen Šen | Avtor: ACH Volley Ljubljana/Alen Hadžić ACH Volley Ljubljana/Alen Hadžić

"Zame je bil to letos kar velik preskok. Iz druge lige sem prišel v najboljši slovenski klub, v bistvu v najboljši odbojkarski klub v celi regiji. Iz druge lige v ligo prvakov. Igrat na tem nivoju je res neverjeten občutek. Nivo igre tu je zelo visok, vsaka malenkost v bistvu odloča. Zelo sem vesel, da dobivam priložnost, sam pa dajem vse od sebe, da jo čim bolj izkoristim."

V svoji karieri pa se je na tekmi z Ankaro prvič preizkusil pred povsem razprodano domačo dvorano, ki je ves čas bodrila svoje ljubljence. Za debitanta na največji sceni je bil tudi to eden izmed nepozabnih utrinkov večera. "Danes je bilo vzdušje zelo dobro, si pa želim, da bi uspeli tako napolniti Tivoli tudi na kakšni drugi tekmi, ne samo v ligi prvakov. Na kakšni domači prvenstveni tekmi, morda v pokalu. Ker nam je zagotovo lažje igrat pred polnim Tivolijem."

Klemen Šen | Avtor: ACH Volley Ljubljana/Alen Hadžić ACH Volley Ljubljana/Alen Hadžić

Slovenske državne prvake čaka nova tekma v ligi prvakov že 14. decembra, ko bodo gostovali v Nemčiji pri Dürenu, še pred tem pa jih čaka veliki slovenski derbi, saj bodo že to soboto gostovali pri svojih večnih rivalih, kamniškem Calcitu, ki v državnem prvenstvu edini uspešno sledi ljubljanski zasedbi in zaostaja za vsega dve točki. "V soboto nas že čaka Calcit. Ta poraz moramo čim hitreje pozabiti ter se pripraviti na njih. Vemo, da so zelo neugodna ekipa, ampak se vseeno nadejamo nove zmage. Morali pa bomo odigrati zelo dobro tekmo, še posebej ker igramo pri njih v gosteh."

A po tako fizično in psihično naporni tekmi, kot je bil obračun z Ankaro, se zagotovo ne bo lahko "resetirati" ter "napolniti baterije". Toda mladi slovenski odbojkar je prepričan, da so tega sposobni. "Seveda bo težko, še posebej po porazu po petih setih in to pred domačo publiko. Je težko, ampak smo pravi športniki. Mislim, da se nam bo uspelo res osredotočiti na Calcit in zbistrit glave ter nato v soboto odigrat še eno dobro tekmo. Naš cilj je vsekakor zmaga," je pogovor za Žurnal24 zaključil Šen.

ACH Volley Ključna tekma Šport Junak zmage v ligi prvakov: "To nas je še dodatno podžgalo!" Nikola Gjorgiev Liga prvakov Šport V Tivoliju odločitev po petih nizih
Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice