Šport
11 ogledov

Odstranili 7000 kubikov snega

Zlata lisica Kranjska Gora delavci proga priprava Anže Petkovšek
V Kranjski Gori je v nedeljo tradicionalno na sporedu slalom za svetovni pokal alpskih smučarjev.

Vreme nad Kranjsko Goro je, če že januarja in februarja ni bilo nič kaj zimsko, prav marca postreglo z vsemi petdesetimi odtenki zime, od obilnega sneženja v dneh tik pred tekmo, do prave zimske pravljice, petkovega jasnega in sončnega vremena, do sobotnega vnovičnega poslabšanja ter sneženja od jutranjih ur in novega sneženja.

Potem ko so v petek morali zaradi neutrjene proge v zgornjem delu start tekmovanja znižati, je prva vožnja sobotnega veleslaloma potekala na klasični vitranški strmini z vrha. V finalu pa so se prireditelji zaradi slabše vidljivosti znova odločili za znižanje starta, ta je bil tako kot v petek pod začetno strmino, kar pomeni, da so tekmovalcem vzeli začetnih deset vratc.

Težka noč

Tudi noč pred začetkom današnjega slaloma je bila težka. Zgoraj je tako zapadlo za pol metra snega, v spodnjem delu pa 20 centimetrov.

"Na progi je bilo 200 ljudi od štirih zjutraj. Odstranjevanja snega so se lotili tako z mehanizacijo, ratraki, kot tudi na roke, z lopatami. Nato je sledilo dvakratno namakanje proge z vodo in soljenje. S proge so odstranili približno 7000 kubikov snega," je z najnovejšimi informacijami postregel vodja odnosov z javnostmi pri organizacijskem komiteju pokala Vitranc Žiga Fišer.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.