Šport
34 ogledov

Đoković bo popival s konkurenti

andy murray novak đoković
1/6
EPA
Številka dve svetovnega tenisa Novak Đoković je razkril svoje razloge, zakaj ne more postati dober prijatelj s Federerjem, Nadalom in Murrayem. ''Dobri prijatelji bomo v prihodnosti,'' je povedal Srb.

Štiriperesna deteljica - Roger Federer, Novak Đoković, Rafael Nadal in Andy Murray - velja za najbolj dominanten kvartet v zgodovini teniške igre. Prvi štirje igralci sveta že nekaj let kraljujejo na vrhu lestvice ATP in osvajajo najbolj prestižne teniške turnirje. Najbolj zgovoren je podatek, da je od Roland Garrosa leta 2005 grand slam uspelo osvojiti samo Juan Martinu Del Potru, medtem ko so si ostale razdelili Federer, Nadal in Đoković. Poskušali so Robin Söderling, Tomaš Berdych in najbolj vztrajno Andy Murray, a vsi zaman. Škot bo imel novo priložnost že v finalu US Opna, kjer ga čaka Đoković.

Velika četverica drug do drugega čuti ogromno spoštovanja, a tesnejših prijateljskih vezi ne želijo spletati. Še najbljižje prijateljstvu sta Nadal in Federer, ki sta v dobrodelne namene odigrala več ekshibicijskih obračunov. ''Ne morem biti najboljši prijatelj z Andyjem Murrayem,'' je povedal Novak Đoković. ''Res je odličen dečko, toda kako naj bom najboljši prijatelj z nekom, ki je moj velik tekmec na igrišču? To velja zame, Rogerja, Rafo in Andyja. Smo v dobrih odnosih, vendar je logično, da nihče od nas ni ravno najboljši prijatelj,'' je dodal drugi igralec sveta, ki se bo za za drugo lovoriko na US Opnu pomeril prav z Murrayem. ''Ko bomo enkrat vsi v pokoju, bom vsi štirje šli v lokal, popili preveč piva in se spominjali vseh velikih dvobojev. Za zdaj pa moramo držati profesionalno distanco,'' je povedal zmagovalec petih turnirjev za grand slam. ''Ko rečem, da z Andyjem ne morem biti prijatelj, je to kompliment. To pomeni, da ga razumem kot veliko grožnjo na US Opnu in vseh prihajajočih turnirjih,'' je zaključil Đoković.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.