Šport
25 ogledov

Đoković drugič v finalu z Murrayem

andy murray us open
1/32
EPA
V finalu zadnjega grand slama sezone v New Yorku se bosta pomerila Novak Đoković in Andy Murray. Srb je v polfinalu strl odpor Davida Ferrerja, prav tako štiri nize pa je za zmago potreboval Škot, ki je premagal Tomaša Berdycha.

novak đoković us open polfinale | Avtor: EPA EPA
V drugem polfinalu sta dvoboj že včeraj začela Srb Novak Đoković ter četrti nosilec Španec David Ferrer, vendar so prireditelji pri izidu 5:2 za Španca dvoboj prekinili zaradi vremena. Ferrer je v nadaljevanju včerajšnjega obračuna izkoristil prednost in povedel z 1:0 v nizih (6:2). A Đokovića to nikakor ni zmedlo in že v začetku drugega niza je pokazal, zakaj je trikratni finalist US Opna. Hitro je pobegnil na 4:0 in v peti igri ubranil tri brejk žogice nasprotnika in z udarno backhand paralelo zvišal na 5:0. Španec je prišel do svoje servisne igre in v naslednji igri grozil z brejkom, a Nole je niz suvereno pripeljal do konca in izenačil na 1:1 (6:1).

Uvodno servisno igro tretjega niza je začel Ferrer, ki se je znašel v zaostanku 0:30 in Đoković je hitro povedel z novim brejkom prednosti. V četrti igri je Nole na svoj začetni udarec že vodil s 40:15, nato pa je Španec po nekaj smrtonosnih izmenjavah prišel do izenačujočega brejka in se vrnil v dvoboj, ki je že kazal znake enosmernega prometa. Na nov udarec Đokovića, ki je izgledal nekam utrujeno, nismo čakali dolgo, saj je v sedmi igri ponovno odvzel servis Ferrerju. Nole ni dopustil novega preobrata in povedal z 2:1 v nizih (6:4).

Tudi četrti niz je Đoković otvoril z brejkom, ki ga je potrdil s svojim začetnim udarcem. Podobna zgodba je sledila v nadaljevanju, Nole pa je hitro povedel 4:0. Ferrer je sicer uspel dobiti tolažilno igro oziroma dve, a vrnitev v dvoboj ni bila več mogoča. (6:2).

"Vsi smo molili, da danes ne bi bilo toliko vetra, kot včeraj. Vreme se je umirilo, sam pa sem bil na igrišču povsem drug igralec, kot včeraj," je povedal Nole in dodal: "V dvoboju proti Andyju ni jasnega favorita. Ker bo lovil prvi grand slam bo zelo motiviran. Želim si, da bi oba prikazala najboljši tenis."

Murray po zaostanku do preobrata

andy murray us open | Avtor: EPA EPA
Dvoboj se je začel z manjšo zamudo, saj je bilo zaradi močnega naliva izdano celo opozorilo pred tornadom. Iz štartnih blokov se je bolje pognal Murray, ki je izkoristil tretjo brejk priložnost in v tretji igri odvzel servis nasprotniku. Za nekaj drame je že v naslednji igri poskrbel veter, ki je ob rebrejk priložnosti Čeha Murrayu z glave odnesel čepico. Po kratkem pogovoru so točko, ki jo je sicer dobil Škot, ponavljali, Berdych pa je vse skupaj izkoristil in izenačil na 2:2. V nadaljevanju niza sta oba prihajala do svojih servisnih iger, nato pa si je pri vodstvu s 6:5 dve žogici za prvi niz priigral Berdych

tomaš berdych us open | Avtor: EPA EPA
Drugi niz je Berdych začel nezbrano in Murray mu je že v prvi igri odvzel servis. Dvoboj je ves čas motil močan veter, dodatne težave pa je povzročalo letališče, ki se nahaja v neposredni bližini stadiona. Murray je v peti igri še enkrat ranil svojega nasprotnika in povedel z dvojnim brejkom, ki je zadostoval za gladko zmago v drugem nizu (6:2).

Tretji niz se je začel podobno kot drugi, Murray pa je kmalu pobegnil na 4:0. Berdych je nato dobil eno igro na svoj servis, a izjemni Murray je odgovoril v sedmi igri, ko je še tretjič odvzel servis Čehu in povedel z 2:1 v nizih (6:1).

Dogajanje v četrtem nizu je potekalo po ustaljenih tirnicah. Murray je Berdychu še enkrat preprečil, da bi dobil prvo servisno igro in povedel z 2:0. Čeh se je še naprej mučil na svoj začetni udarec, nato pa v peti igri vendar pokazal nekaj življenja in z brejkom znižal na 2:3. Oba sta svoj servis zadrževala do rezultata 6:6 in četrti niz se je prevesil v podaljšano igro, ki jo je po ogorčenem boju dobil Murray (9:7).

Za Andyja Murraya in Tomaša Berdycha je bil to že sedmi medsebojni obračun. Z zmago je Škot znižal na 3:4, z uvrstitvijo v veliki finale pa bo v ponedeljek zasedel 3. mesto lestvice ATP. Murray se je še petič uvrstil v finale grand slama, drugič na US Opnu.

Italijanki slavili med ženskimi dvojicami

Italijanki Sara Errani in Roberta Vinci, drugi nosilki, sta v finalu ženskih dvojic na odprtem teniškem prvenstvu ZDA v New Yorku premagali Čehinji Andreo Hlavackovo in Lucie Hradecko, tretji nosilki, s 6:4 in 6:2. Italijanki sta po zmagi na odprtem prvenstvu Francije osvojili še drugi turnir za grand slam v sezoni in hkrati tudi v karieri. Ženski finale med Belorusinjo Viktorijo Azarenko in Američanko Sereno Williams se bo začel danes ob 22.30 po srednjeevropskem času.

US Open, polfinale (moški):

Andy Murray (VB/3) : Tomaš Berdych (Češ/6) 5:7, 6:2, 6:1, 7:6 (9:7)
David Ferrer (Špa/4) : Novak Đoković (Srb/2) 6:2, 1:6, 4:6, 2:6

US Open, finale (ženske dvojice):

Sara Errani/Roberta Vinci (Ita/2) : Andrea Hlavackova/Lucie Hradecka (Češ/3) 6:4, 6:2

Komentarjev 1
  • esimslo 20:02 09.september 2012.

    Še danes se pridruži igri in pomagaj Sloveniji , da si opomoremo od Vojne z Itlajani.Registracija na tej povezavi http://j.mp/NaW0IN Je spletna igra, kjer lahko postanete podjetnik, vojak, politik ali celo predsednik. Slovenija je že bila med ...prikaži večd mocnejšimi državami. Vendar pocasi pada zaradi premalega števila igrlacev.Trenutno v Sloveniji sodeluje slabih 630 ljudi trenutno najvecja država pa je Polska s kar 3,120 prebivalci. Slovenija ima zelo velik potencial in za razvcet potrebuje vec ljudi. Trenutno nacrtujemo ter že izvajomo napad nad Itlajane ter obrambo pred Madzari.Zavezniki Slovenije so zlo dobro sodelujemo z Hrvati, Grki in še in še…..Trenutno smo najbolj povezani s Hrvati ter Grki predvsem zato, ker veliko naših preostalih zaveznikov, ne pomagajo kot bi lahko oziroma morali. Naši najvecji nasprotniki so Madzari,italjani ter njihovo zavezništvo, ki trenutno prevladuje na vseh podrocjih.Zaenkrat se kar dobro