Šport
19 ogledov

Đoković in Murray spet našla formo

andy murray
1/13
EPA
Teniška karavana po pravkar končanem mastersu v Parizu ne počiva. Vsi najboljši, z izjemo Rafaela Nadala, so že brani na otoku, kjer se je v londoski O2 areni začel zaključni turnir najboljše osmerice. Svojo kampanjo sta z zmagama otvorila Novak Đoković in Andy Murray.

andy murray | Avtor: EPA EPA
Škot Andy Murray je uspešno začel svoj peti nastop na zaključnem turnirju najboljše osmerice. Tretji igralec sveta je s 3:6, 6:3, 6:4 v dveh urah in 17 minutah premagal Čeha Tomaša Berdycha. Murray je s svojega loparja izstrelil 36 winnerjev in sedem asov ter medsebojno razmerje zmag in porazov s Čehom izenačil na 4:4.

V prvem nizu se je do brejka dokopal Berdych, ki je povedel 4:2. Z osvojenim prvim nizom je utišal O2 areno, ki je bučno spodbujala svojega favorita. V tretji igri drugega niza je imel Berdych ponovno na voljo dve brejk priložnosti, vendar se je Murray izvlekel in kmalu sam odvzel servis nasprotniku ter povedel 3:1. Prednosti ni več zapravil, ponovno pa se je od hitrega vodstva dokopal v tretjem nizu, kjer je v zadnjih štirih igrah na svoj začetni udarec oddal vsega štiri točke. ''Mislim, da sva oba odigrala dober obračun. Na žalost so odločile malenkosti. Ključen je bil drugi niz pri izenačenju na 1:1, ko sem imel tri brejk priložnosti,'' je po tekmi priznal Berdych.

novak đoković | Avtor: EPA EPA
V drugem obračunu dneva sta se že štirinajstič v karieri pomeril Novak Đoković in Jo-Wilfried Tsonga. Še devetič se je zmage veselil Srb, ki je Francoza odpravil v dveh nizih. V prvem nizu je bil bolj nevaren Tsonga, ki je imel že v prvi igri na voljo brejk žogico, po še nekaj zapravljenih priložnostih Francoza pa je bilo jasno, da bo zmagovalca prvega niza dala podaljšana igra. Tie-break je pripadel Đokoviću, ki je premoč na igrišču potrdil tudi v prvi igri drugega niza. Niz in posledično prvo zmago v Londonu si je priigral v deveti igri, ko je Tsongaju še drugič odvzel servis in postavil končnih 7:6 (4), 6:3.

Nadal se vrača konec decembra

rafael nadal | Avtor: EPA EPA
Stric in trener Rafaela Nadala, Toni Nadal, je sporočil, da se bo njegov nečak na teniška igrišča vrnil konec decembra, ko bo na sporedu pripravljalni turnir v Abu Dabiju. Španci so sicer upali, da bo Rafa nared za finale Davisovega pokala proti Češki, vendar zmagovalec enajstih turnirjev za grand slam še ni pričel trenirati.

Na zaključni masters sezone, ki od leta 2009 poteka v Londonu, se uvrsti prvih osem igralcev na lestvici ATP. Zaradi poškodbe četrtega igralca sveta Rafaela Nadala, se je kot srečni poraženec na turnir uvrstil deveto postavljeni Srb Janko Tipsarević.

Tenisači so razporejeni v dve skupini. Vsak izmed njih igra tri obračune skupinskega dela, dva iz vsake skupine pa napredujeta v polfinale.

ATP World Tour Finals, skupinski del:

Andy Murray (VB/3) : Tomaš Berdych (Češ/5) 3:6, 6:3, 6:4

Novak Đoković (Srb/1) : Jo-Wilfried Tsonga (Fra/7) 7:6 (4), 6:3

torek (ob 14.45):
Roger Federer - Janko Tipsarević

ob 20.45:
David Ferrer - Juan Martin Del Potro

Skupina A:
Novak Đoković       Z: 1   N: 2:1  I: 13:9
Andy Murray          Z: 1   N: 2:1  I: 15:13
Tomaš Berdych      Z: 0   N: 1:2  I: 13:15
Jo-Wilfried Tsonga  Z:0    N: 0:2  I: 9:13

Skupina B:
Roger Federer
David Ferrer
Juan Martin Del Potro
Janko Tipsarević

Z - zmage
N - nizi
I - igre

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.