Šport
18 ogledov

Đoković moral zamenjati čevlje

novak đoković
1/11
EPA
Novak Đoković je postal drugi tenisač na letošnjem Wimbledonu, ki je moral zamenjati svoje športne copate.

Novak Đoković bo v nedeljo zaigral v svojem 11. finalu turnirjev za grand slam, potem ko je prvi igralec sveta v polfinalu s 7:5, 4:6, 7:6 (2), 6:7 (6), 6:3 premagal Argentinca Juana Martina del Potra.

Đoković, ki velja za tenisača z najboljšim gibanjem, se je med polfinalnim obračunom s težavo obdržal na nogah in se večkrat pobliže spoznal s travnato površino na osrednjem igrišču. Angleški Telegraph poroča, da je moral Đoković pred obračunom z Del Potrom zamenjati svojo športno obutev.

Po Federerju pravila kršil še Đoković

Organizatorji turnirja v Wimbledonu so po prvem obračunu Rogerja Federerja zahtevali, da Švicar zamenja športne copate s kričečim oranžnim podplatom, ki niso v skladu s tradicijo najstarejšega teniškega turnirja na svetu. Federer se je uklonil njihovim zahtevam in se senzacionalno poslovil v drugem krogu. Naključje?

Naslednji se je na tapeti znašel Novak Đoković. Srbski šampion, ki se bo v nedeljo v finalu pomeril z Andyjem Murrayjem, je nosil čevlje, ki niso v skladu s pravili. ''Obutev z izboklinami v predelu prstov ni dovoljena,'' veleva pravilnik. ''Obloga okoli prstov mora biti gladka.''

Đoković je v prvih krogih igral s čevlji, ki so mu omogočali več trenja in posledično manjšo prednost pred nasprotniki. ''Ko vidiš Novaka, kako se raztegne in potem odrine nazaj s svojimi prsti, takrat pirdejo do izraza izbokline. Če bi Đoković dobil dovoljenje, bi več tenisačev uporabljalo takšno obutev, saj gre za šport, kjer odločajo malenkosti. Delček ravnotežja in hitrosti lahko pomenita veliko razliko,'' je za Telegraph povedal neimenovan nekdanji teniški profesionalec.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.