Šport
7 ogledov

Đoković se je izkopal iz brezna

novak đoković
1/8
EPA
Novak Đoković je prvi finalist zaključnega teniškega turnirja v Londonu. Prvi igralec sveta je s 4:6, 6:3, 6:2 premagal šestega nosilca Juana Martina Del Potra. V finalu se bo pomeril s šestkratnim zmagovalcem Rogerjem Federerjem, ki je bil s 7:6 (5), 6:2 boljši od Andyja Murraya.

Prvi igralec sveta Novak Đoković se je uvrstil v finale zaključnega turnirja najboljše osmerice v Londonu. Srb je v polfinalu s 4:6, 6:3, 6:3 premagal Juana Martina Del Potra in bo poskušal osvojiti še drugi zaključni turnir v svoji karieri. Leta 2008 je v finalu premagal Rusa Nikolaja Davidenka, letos pa se bo pomeril z Rogerjem Federerjem.

Đoković je edini igralec, ki je v skupinskem delu tekmovanja dobil vse tri obračune, v polfinalu pa je premagal še 198cm visoko oviro, ki sliši na ime Del Potro. Argentinec je v soboto premagal Federerja in v prvem nizu proti Đokoviću prekipeval od samozavesti. V drugi igri je ubranil dve brejk priložnosti, v deveti pa sam odvzel servis nasprotniku in povedel 5:4. S svojim začetnim udarcem je nato osvojil prvi niz, v katerem je dosegel 14 winnerjev, medtem ko je Đoković storil 13 neizsiljenih napak.

Gospod preobrat: Novak Đoković

Napake Srba so se nadaljevale v drugem nizu in Del Potro je v tretji igri še enkrat odvzel servis prvemu igralcu sveta. Srb se je nato premaknil bližje osnovni črti in nastopil bolj odločno ter hitro in učinkovito krajšal točke. Noletu je preboj uspel v osmi igri, ko je povedel 5:3 in hitro osvojil drugi niz, v katerem je dobil osem izmed enajstih točk na drugi servis Argentinca.

Đoković je v tretjem nizu samo še gradil na samozavesti in hitro vzpostavil avtoriteto na igrišču. Z rezultatom 6:2 v odločilnem nizu je zabeležil še tretjo zaporedno zmago nad Del Potrom. Za Đokovića je bila to že 74. zmaga v letošnji sezoni, s čimer se je izenačil z Davidom Ferrerjem.

ATP World Tour Finals, polfinale:

Novak Đoković (Srb/1) : Juan Martin Del Potro (Arg/6) 4:6, 6:3, 6:2

Roger Federer (Švi/2) : Andy Murray (VB/3) 7:6 (5), 6:2

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.