Šport
88 ogledov

Đoković šokiral z odgovorom

novak đoković EPA
Novak Đoković po porazu v četrtlfinalu OP Francije ne izključuje možnosti, da bi si privoščil daljši odmor.

Branilca naslova Novaka Đokovića je v četrtfinalu OP Francije v treh nizih odpravil razpoloženi Dominic Thiem z izidom 7:6, 6:3, 6:0. Srb je klonil pod težo udarcev agresivnega Avstrijca in z neprepoznavno igro dobil prvo kravato (niz z izidom 6:0) na grand slamih po letu 2005.

Đoković je v letošnji sezoni zapadel v veliko krizo in ostaja pri eni turnirski zmagi, ki jo je osvojil januarja v Dohi. Takrat je v finalu premagal številko ena Andyja Murrayja, nato pa so njegovi rezultati začeli strmo padati. 

novak đoković | Avtor: EPA EPA
Nekdanji prvi igralec sveta je bil na obračunu s Thiemom daleč od svoje prave forme. Naredil je preveč napak - predvsem na dominantnem bekend udarcu - in v zadnjem nizu osvojil le osem točk.

S porazom je izgubil tudi zajetno število točk na lestvici ATP in bo v ponedeljek prvič po letu 2011 uvrščen nižje od drugega mesta. "Odločeno je bilo v prvem nizu. Trudil sem se. Izgubil sem ključni brejk v drugem nizu, on pa je začel bolje servirati. Zaslužil si je zmago. Nedvomno je bil boljši igralec na igrišču," je priznal srbski tenisač, ki je nedavno razpustil celotno trenersko ekipo.

Na vprašanje, ali je razmišljal o tem, da bi teniški lopar za nekaj časa postavil v kot, je Đoković presenetljivo odvrnil: "Verjemite mi, razmišljam o vsem. Še posebej v zadnjih mesecih. Poskušam ugotoviti, kaj bi bilo najbolje zame."

Đoković je na Touru prisoten že 14 let, v svoji karieri pa je odigral več kot 900 obračunov, kar mu prinaša določene ugodnosti. Dolgotrajni profesionalni staž mu omogoča, da izpusti katerikoli turnir, ne glede na status ali veličino tekmovanja.

"Imam odgovornost do igre in drugih. Bomo videli. Po Roland Garrosu se bom odločil, kako naprej," je dodal 30-letnik.

Komentarjev 1
  • Žurnalček 07:24 08.junij 2017.

    Slučajno sem gledal polovico dvoboja v osmini finala . Sem si rekel tale pojma nima , poraženec pa ni imel duha, da ga izbriše že v osmini finala !