Šport
81 ogledov

Đoković za trenerja želi teniško legendo

novak đoković EPA
Teniški šampion Novak Đoković naj bi v svojo ekipo vabil nekdanjega teniškega šampiona.

Novak Đoković je pred kratkim prekinil sodelovanje s celotno trenersko ekipo, na čelu katere je bil Marian Vajda. Teniški šampion je dejal, da odločitev ni bila lahka, a da so vsi imeli občutek, da je potrebna sprememba. 

Britanski The Daily Telegraph poroča, da naj bi si Đoković v svoji ekipi zaželel nekdanjega teniškega asa Andreja Agassija. Na tiskovni konferenci v Madridu je Srb namignil, da išče tako imenovanega supertrenerja. 

Edoardo Artaldi, Đokovićev agent, je dejal, da odločitve še niso sprejeli. "V tem trenutku ne moremo izpostaviti nikogar, saj smo šele na začetku pogajanj." Britanski medij medtem navaja, da naj bi zdaj že nekdanja trenerska ekipa sredi aprila že vedela, da bodo z Đokovićem prekinili sodelovanje. 

Andre Agassi | Avtor: EPA EPA

Đoković je dejal, da bo "naslednji trener nekdo, ki ima podobne izkušnje kot jaz. Ni veliko ljudi, ki so v preteklosti uspeli priti do te stopnje in igrati na takem nivoju". Novi trener bi verjetno odigral vlogo svetovalca, pri čemer bi se Đokoviću pridružil le na najpomembnejših turnirjih. Vlogo vsakodnevnega trenerja pa bi prevzel nekdo drug. 

Takšen način dela bi verjetno ustrezal tudi Agassiju, o katerem se je govorilo, da bo treniral Nicka Kyrgiosa. Agassi je namigovanja zavrnil. Kot je dejal, sta na prvem mestu njegova otroka, zato se ne namerava vrniti v teniško karavano kot glavni trener. 

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.