Šport
31 ogledov

Đokovićev oče popljuval FedExa in Nadala

Roger Federer in Rafael Nadal 1. januarja 2011 ne bosta na počitnicah ... (Foto: Žurnal24 main
Srđan Đoković, oče prvega igralca sveta Novaka Đokovića, je v intervjuju za srbski Kurir napadel Rogerja Federerja in Rafaela Nadala.

Srđan Đoković je v obširnem intervjuju za srbski Kurir spregovoril o uspehu svojega sina in njegovemu odnosu z Rogerjem Federerjem in Rafaelom Nadalom.

Srđan, ki svojega sina redno spremlja na vseh večjih turnirjih po vsem svetu, je prepričan, da je Novak edini, ki športno prenaša poraze in nasprotniku vedno iskreno čestita. ''Kot otrok se je zelo jezil, kadar je izgubil. Tega ni prenesel na pravi način. Vedno sem mu govoril, da mora po porazu čestitati nasprotniku. Poraz je veliko boljši od zmage, saj te prisili, da razmišljaš o napakah, ki jih naslednjič ne boš ponovil. On je to dojel in sami lahko vidite, kako se vede,'' je povedal Srđan in dodal: ''On je edini, ki tako počne v športu in v življenju.''

Srbske novinarje je zanimalo, ali se Federer in Nadal v tem pogledu ne moreta primerjati z Đokovićem, nato je Srđan povedal: ''Nadal je bil njegov najboljši prijatelj, dokler je zmagoval. Ko se je stvar spremenila, nista bila več prijatelja. To ni športno. To je nekaj, kar ima Novak v sebi, onadva pa ne. Federer je morda še vedno najboljši teniški igralec v zgodovini, a kot človek je ravno nasprotje. Na obračunu Davisovega pokala v Ženevi je napadel Novaka, ker je spoznal, da je njegov naslednik, zato ga je na vsak način poskušal diskreditirati. Novakov uspeh je nekaj neverjetnega in nekateri tega ne morejo razumeti,'' je bil oster Srđan.

Stare zamere

Med Federerjem in Đokovićem je bilo v preteklosti kar nekaj vroče krvi. V omenjenem obračunu Davisovega pokala v Ženevi je Federer kritiziral Đokovića, ker je med obračunom večkrat zahteval zdravniški odmor. V Monte Carlu leta 2008 je Federer Đokovićevi družini zabrusil, naj bodo tiho. Istega leta sta se pomerila v polfinalu OP Avstralije, kjer je Đoković v treh nizih izločil branilca naslova, njegova mama pa je po koncu obračuna dejala: "Kralj je mrtev."

Nadal: Naj raje vpraša svojega sina

Nadal se je že odzval na obtožbe Srđana Đokovića. "Če ga zanima, kako se razumem z Noletom, naj raje vpraša svojega sina. Moj odnos z Novakom je bil vedno zelo dober in še vedno je," je povedal španski teniški igralec.

Čeprav je Srđan hvalil športno vedenje svojega sina, pa številni posnetki na YouTubu dokazujejo, da prvemu igralcu sveta na igrišču večkrat popustijo živci.

Federer zabrusi Đokovićevi ekipi, naj bodo tiho:

Komentarjev 3
  • zagnana 13:21 30.julij 2013.

    Ne vem, kako more oče to trditi ker je nešteto nasprotnih dokazov.Med ostalim, ko je publiki zavpil, povucite me za k...

  • irenajakob 12:06 30.julij 2013.

    Ja, človek je res najboljši in najbolj krasen kar kaže tudi s tem da se tolče med dvobojem po prsih, nebi rekla kot kdo, ker bi žalila opice.

  • zztop 10:48 30.julij 2013.

    Vsaj enkrat graja za tega prepotentnega srba in njegovega kretena od čaleta. Stari ne sme niti na tribune vsepovsod in kaj mu pomaga keš?? Veliko je normalnih ljudi v srbiji, na žalost jim taki cepci delajo krivico!. Kar se pa ...prikaži veča tiče tenisa in ostalega športa - vsem, ki so naspidirani, bi jim bilo potrebno odvzeti vse titule in keš zraven. To niso športniki, ampak umetni zafiksanci.