Šport
23 ogledov

OKS ministru očita slabo poznavanje športa

london olimpijske igre eno leto 2011 EPA
Olimpijski komite Slovenije se je odzval na nekatere trditve ministra za šolstvo, znanost, kulturo in šport Žige Turka. V četrtek pa bo OKS v veliki predavalnici Fakultete za šport gostil zanimivo protidopinško predavanje.

"Včeraj je minister za izobraževanje, kulturo, znanost in šport dr. Žiga Turk na novinarski konferenci govoril tudi o financiranju Olimpijskega komiteja Slovenije – Združenja športnih zvez. Njegova izjava: ' … zmanjšal se je le indeks pri OKS za uradništvo, potovanja, različne študije in stvari, ki niso tako nujne kot priprava športnikov. V London bo potoval kakšen turist manj' odraža slabo poznavanje delovanja športa in v zvezi z njo ministru sporočamo: na OKS ZŠZ ni uradnikov, ti so na njegovem ministrstvu, na OKS – ZŠZ so le visoko usposobljeni sodelavci, ki strokovno in profesionalno na visoki ravni opravljajo svoje delo. V zvezi z olimpijskimi igrami v Londonu že več kot leto dni. Dalje. Znana je želja, da bi čim več ljudi odšlo na dopust, ampak praviloma dopustniki to počnejo za svoj denar. Olimpijski komite Slovenije nikoli v vsej zgodovini delovanja na olimpijske igre ni peljal nobenega turista. Ker minister s svojo izjavo ni imel v mislih katerega od olimpijskih kandidatov, ki bo nastopil v Londonu, toliko se že spozna na šport, da česa takega ne bi izjavil, se njegova teza nanaša na vodstvo slovenske olimpijske delegacije. V zvezi s tem mu svetujemo, naj o vlogi in delu vodstva povpraša kakšnega vrhunskega športnika ali športnico z olimpijsko izkušnjo. Pa tudi sam bo imel priložnost, dobiti odgovore, ko bo v času iger obiskal olimpijsko vas in slovenske olimpijce," so se na izjave ministra Žige Turka odzvali na Olimpijskem Komiteju Slovenije Združenju športnih zvez.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.