Šport
40 ogledov

Olimpija dobila štiri gole v 14 minutah

Hokejska tekma med Olimpijo in Gradcem Simon Maljevac
Zmaji so v Linzu dobili prvo tretjino, nato pa popustili v drugem delu igre in vpisali nov poraz. Ljubljančani ostajajo na dnu lestvice.

Hokejisti Olimpije so današnje srečanje izgubili v drugi tretjini, ko so gostiteljem dovolili kar štiri gole. Po hitrem vodstvu je ljubljanska ekipa popustila, dovolila izenačenje, nato pa pobudo povsem prepustila domačim igralcem, ki so tako na prvenstveni lestvici prevzeli drugo mesto.

Še zadnjič v tej sezoni so slovenski prvaki krenili proti Zgornji Avstriji, kjer domuje morda najbolj vroča ekipa lige, ki je kakovost pokazala že v nedeljo v Tivolju z zmago s 5:1. To pot so gostitelji kot v Ljubljani v nedeljo pripravili tekmo plišastih igračk za dobrodelne namene in nabito polne tribune so zadetek v ljubljanski mreži že v začetku tekme, a so se ušteli, saj so zmaji vsaj prvih 20 minut prikazali odlično igro, morda najboljšo tretjino sezone. Po začetnem vodstvu z 1:0 so Ljubljančani v nadaljevanju zamudili vsaj tri izjemne priložnosti za še višje vodstvo.

Linz povedel po napaki Kuhna

V drugem delu so domači najprej z igralcem več v 23. minuti razveselili navijače, ki so tako zmetali plišasti "arzenal" na led in tekma je bila za deset minut prekinjena, saj je bilo potrebno približno 5000 igračk pospraviti z ledene ploskve. Gostje so zatem povedli z igralcem več, ko je po napaki Jerryja Kuhna Andrew Jacob Kozek dosegel gol v prazno mrežo. Gostje so odgovorili z golom Mateja Hočevarja. V 34. minuti so domači tudi z malo sreče prevzeli vodstvo, ki so ga v 37. minuti povečali že na 4:2, v zadnjem delu pa so se do končnega zmagoslavja prebili v 58. minuti preko Briana Leblerja.

Liga Ebel:

Linz : Telemach Olimpija 5:2 (0:1, 4:1, 1:0)
Murphy (23), Kozek (27), Lebler (34), Pastl (37), Lebler (58); Pešut (5), Hočevar (29)

Gradec : VSV 2:6 (1:1, 1:2, 0:3)
Innsbruck : KAC 5:4* (1:1, 1:3, 2:0; 1:0)
Dunaj : Salzburg 4:3 (0:2, 3:1, 1:0)
Znojmo : Dornbirn 2:6 (0:1, 1:4, 1:1)

Sobota ob 17.30:
Znojmo - Bolzano
Sapa - Dornbirn

* - po podaljšku

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.