Šport
27 ogledov

Olimpija in Zlatorog v polfinalu

Vasilije Vučetić Saša Despot
Znan je prvi polfinalni par zaključnega turnirja pokala Spar. V petek ob 20.30 se bosta v Laškem pomerila Union Olimpija in Zlatorog.

Ljubljančani so v prvem četrtfinalu suvereno nadigrali Slovan s 36 točkami razlike, gostitelji finalnega turnirja pa so šele v zaključku tekme strli odpor Šenčurja Gorenjske gradbene družbe in slavili z 79:71.Drugi polfinalni par bo znan v četrtek, ko bosta v dvorani Tri lilije odigrana preostala četrtfinalna dvoboja. 

Za razliko od prvega polfinala, ki je bil praktično odločen že pred začetkom, je drugi postregel z razburljivo igro in napetim zaključkom. Zlatorog se je šele v zadnjih minutah otresel pritiska gostov, ki so dve minuti in pol pred koncem zaostajali le dve točki (67:65). A sledila je trojka Saše Zagorca, ki je Gorenjcem dokončno spodrezala krila in Laščane pripeljala do zmage.

Zagorac in Miha Lapornik sta bila najboljša moža pri Zlatorogu; prvi je dosegel 22 točk ob metu 8:14 iz igre, Lapornik pa je imel istem metu točko več. Na drugi strani je izstopal Smiljan Pavić s 27 točkami.

Visoka zmaga za zmaje

Olimpija je precej lažje opravila z mestnim tekmecem Slovanom (104:68). Za zeleno-bele je to 23. uvrstitev v polfinale slovenskega pokala - v njem so manjkali  le leta 1996, cilj ekipe Aleša Pipana v Laškem pa je vrnitev pokala v Ljubljano. Olimpija je bila doslej devetnajstkrat pokalni prvak Slovenije. Lovorika jim je poleg 1996 (Kovinotehna Savinjska Polzela) ušla še 2004 (Pivovarna Laško), 2007 (Helios) ter lani, ko je v Mariboru prvič v zgodovini slavila Krka.

V prvi četrtini se je Slovan še kolikor toliko uspešno kosal z izkušenejšim tekmecem, v nadaljevanju pa je razlika v kakovosti prišla do izraza in prednost se je hitro povečala. Slovan je v prvem polčasu izgubil 16 žog, ob koncu 27, njegov najboljši posameznik pa je bil Matic Sirnik s 16 točkami.

Na drugi strani je trener Aleš Pipan odpočil Alena Omića in Marka Marinovića (manjkal je tudi Dino Murić - udarec v koleno), kar šest igralcev pa je imelo dvomestno število točk. Paolo Marinelli jih je dosegel 22, po 17 sta jih zbrala Vasilije Vučetić (11 skokov) in Blaž Mahkovic, 15 Gregor Hrovat, 14 pa Klemen Prepelič in Hristo Nikolov.

"Za nami je tekma, ki smo jo morali odigrati korektno. Pomembno je, da se nihče izmed naših igralcev ni dodatno poškodoval, saj smo že tako nastopili brez Jake Brodnika in Dina Murića, obenem pa sta bila v našem kadru dva kadeta. Fantje so svoje delo opravili korektno, takoj pa se moramo začeti pripravljati na polfinale," je po tekmi povedal Pipan.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.