Šport
26 ogledov

"Olimpija je bila klinično mrtva"

Milenko Aćimović Anže Petkovšek
"V vlogi športnega direktorja sem se vrnil lani konec julija, ko je bila Olimpija na 7. mestu prvenstvene razpredelnice in pred razpadom. Če malce parafraziram, bi lahko dejal, da je bila Olimpija klinično mrtva," pravi športni direktor Olimpije Milenko Aćimović.

"Kar se nogometnega dela tiče, je bil storjen ogromen korak naprej. Če sem ob svojem vnovičnem prihodu v Olimpijo tarnal nad pomanjkanjem zanimanja nad našimi igralci, predvsem tistimi, ki naj bi nekega dne tvorili okostje članske izbrane vrste, se je glede tega situacija drastično spremenila. Na bolje, seveda," je v pogovoru za klubsko spletno stran pojasnil športni direktor nogometnega kluba Olimpija Milenko Aćimović.

NK Olimpija | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Ta verjame, da imajo zmaji trenutno v kadru ogromno obetavnih imen: "Danes ima Olimpija vsaj za eno enajsterico obetavnih mladeničev, ki bi v bližnji ali daljni prihodnosti, ob pričakovanem razvoju, lahko ustvarili odmevne prestope na tuje. Naj jih samo nekaj omenim, od Andraža Šporarja, Miha Zajca, Bobana Jovića, ki je sicer že na izhodnih vratih, Antonia Delameje Mlinarja, Nika Kapuna, Kenana Bajrića, Nemanje Mitrovića, Luka Gajiča, Aljaža Ivačiča,... Torej, če bi bilo vse tako črno, kot se v zadnjih nekaj dneh predstavlja v določenih medijih, potem naši nogometaši ne bi bili tako zanimivi številnim evropskim skavtom. Znova poudarjam, na nogometnem področju smo storili resnično velik korak naprej in zato je Mile Aćimović v tem trenutku eden izmed najbolj ponosnih športnih direktorjev na svetu."

Verjel je le Karapetrović

"V vlogi športnega direktorja sem se vrnil lani konec julija, ko je bila Olimpija na 7. mestu prvenstvene razpredelnice in pred razpadom. Če malce parafraziram, bi lahko dejal, da je bila Olimpija klinično mrtva. Eden izmed redkih, ki je verjel v daljni obstoj kluba, je bil trener Darko Karapetrović. Zavedal sem se, v kaj se spuščam; da ima Olimpija odprto problematiko z neustreznimi pogoji v bežigrajski Jami, nesporazume z navijaško skupino Green Dragons, precejšen finančni in športni primanjkljaj zaradi neuvrstitve na mesta, ki prinašajo možnost nastopanja v evropskih tekmovanjih, ter nenazadnje odprt problem z Nikom Omladičem in Bobanom Jovićem, ki sta svojo poklicno pot želela nadaljevati v tujini," je glavne težave opisal Ačimović.

Milenko Aćimović | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Kljub prizadevanjem so zmaji v prestopnem roku ostali brez Nika Omladiča, poleti pa bo klub zapustil tudi Boban Jović. Ačimović si ob njunem odhodu ničesar ne očita: "Poglejte, Olimpija je storila čisto vse, ampak tu mislim resnično prav vse, da bi omenjena igralca zadržala v svoji sredini. Jasno, v okvirjih svojih finančnih zmožnosti. Ampak določeni se preprosto ne zavedajo, da sta Nik Omladič in Boban Jović v Ljubljani preživela slabih pet oziroma polnih šest let. Da imata, tako kot vsi drugi kakovostni nogometaši, željo preizkusiti se v močnejši evropski konkurenci. V vseh teh letih igranja za Olimpijo sta doživela marsikaj. Tako dobrega kot slabega. Vendar, ko potegnem črto, si nimam česa očitati. Oba sta imela možnost ostati, a sta se na koncu odločila drugače."

"Mediji podpihujejo ozračje"

Milenko Aćimović | Avtor: Anže Petkovšek Anže Petkovšek
Za konec se je športni direktor trenutno četrtouvrščene zasedbe domačega prvenstva dotaknil še (ne)sodelovanja z navijaško skupino Green Dragons: "Znova bom poudaril, da, če sta obe strani pripravljeni v dobrobit kluba sodelovati na korektni ravni, potem ne vidim težav. Ko sem pred letom in pol odhajal iz kluba, težav z garderobami v Jami ni bilo. Prav tako pa so Dragonsi prihajali na svojo tribuno spodbujati moštvo. Ob tej priložnosti bi apeliral na vse privržence, poudarjam iskrene privržence kluba, naj podprejo naše mlade in nadarjene igralce, saj se imamo na kaj opreti. Prepričan sem, da je sinergija mogoča na vseh ravneh. Nekajkrat sem se sestal s predstavniki navijačev, vendar do končne rešitve nismo prišli. Zavedam se, da so navijači sestavni del vsakega športnega kolektiva, a za vsakogar obstajajo določene meje, preko katerih ni mogoče iti. Še največjo težavo pa vidim v številnih konstruktih, ki se pojavljajo v določenih medijih. Ti le podpihujejo že tako ogreto ozračje in ne prinašajo nič dobrega."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.