Šport
23 ogledov

Olimpija začela s porazom v Innsbrucku

Ferguson Freeman Telemach Olimpija KAC Celovec liga Ebel Saša Despot
Ljubljanski hokejisti so zaradi EuroBasketa in posledične zasedenosti dvorane Tivoli kasneje od ostalih ekip začeli prvenstvo, na svoji prvi tekmi pa so klonili v Innsbrucku (2:4). Bolzano do še tretje zmage.

Ljubljanski hokejisti so danes začeli tekmovanje v razširjenem avstrijskem prvenstvu. Za začetek jih, ker je njihova dvorana še prizorišče košarkarskega EuroBasketa in še nima hokejske podobe, čaka nekaj zaporednih gostovanj. Prvo so opravili na Tirolskem, Innsbruck, lani zadnjeuvrščena ekipa, ki je v prvem krogu doma z 1:6 izgubila proti Bolzanu, pa je po izenačenem večjem delu tekme v končnici dosegel dva gola in zmagal s 4:2.

Prenovljena ljubljanska ekipa s številnimi mladimi igralci in novimi tujci (od lanskih je ostal le vratar Jerry Kuhn) je tekmo v Innsbrucku začela odlično. Že v prvi minuti je namreč Aleš Mušič zadel za 1:0, toda nato je Judd Blackwater zapravil tri priložnosti v treh minutah. Domači so sredi prvega dela najprej z igralcem več izenačili, nato pa ob izenačenih močeh še povedli.

Dva gola v dveh minutah

V drugi tretjini so gostje prek Kena Ograjenška, ki je odbiti plošček potisnil v prazen gol, izenačili, že pred tem so sodniki razveljavili gol Žigi Pešutu, češ da plošček ni šel prek golove črte. Ob koncu tretjine je Alex Berry zadel okvir gola, Andrej Hebar pa je po samostojnem prodoru meril prek vrat.

Innsbruck pa je v zadnjem delu nekoliko srečno povedel po nekoliko slabšem posredovanju Kuhna, ki je sicer celo tekmo branil dobro, nato pa 102 sekundi pozneje dosegel še odločilni gol na tekmi za končno zmago.

Že v soboto bodo zmaji odigrali drugo tekmo sezone, njihov tekmec pa, znova v gosteh, bo Dornbirn.

Liga EBEL, 3. kolo:

Innsbruck : Telemach Olimpija 4:2 (2:1, 0:1, 2:0)
Mössmer (9), Pedevilla (14), Schennach (55), Salazar (57); Mušič (1), Ograjenšek (32)

Vienna Capitals : Bolzano 3:4 (0:0, 1:2, 2:2)
VSV Beljak : Black Wings Linz 5:2 (2:0, 0:0, 3:2)
Red Bull Salzburg : Orli Znojmo 2:4 (0:1, 0:1, 2:2)
Graz 99ers : KAC Celovec 1:0 (1:0, 0:0, 0:0)

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.