Šport
14 ogledov

Olimpiji in Jesenicam točka

Andrej Židan Acroni Jesenice Anže Petkovšek
Tako Tilia Olimpija kot Acroni Jesenice se z gostovanj v šestem kolu lige Ebel vračata s točko - Jeseničani s prvo v sezoni. Nasprotniki Ljubljančanov so bili Salzburžani, železarjev pa Dunajčani.

Kljub slabemu položaju so se Jeseničani na gostovanje na Dunaj podali optimistično. Po prvi tretjini brez golov so prav železarji prvi povedli, ko je v 25. minuti v polno zadel Lukaš Hvila. Dunajčani so lovili prvo domačo zmago v sezoni, a vsaj v uvodnih dveh tretjinah ni kazalo, da jim bo uspelo. Gostje so se dobro branili, vratar slovenske ekipe - tokrat je bil med vratnicama Gašper Krošelj - pa v prvih 40 minutah ni klonil. Obe ekipi sta imeli v tem delu po dvakrat igralca več na ledu, toda prednosti nista izkoristili.

Zadnji del pa je bil zelo razgiban. Bolje so ga začeli gostje, saj so v 40. sekundi zadnje tretjine povišali vodstvo po napadu švedske naveze. A prednost 2:0 ni zadoščala, saj so se Dunajčani vrnili in v 50. minuti je bil izid spet izenačen. To pa je bil šele začetek razburljive končnice. Najprej so se veselili domači, saj so povedli s 3:2, vendar pa so navijače hitro utišali slovenski prvaki z izenačenjem le 50 sekund pozneje. Toda Krošelj je moral še četrtič po plošček v mrežo, ko ga je premagal Daniel Nageler. Ko se je že zdelo, da je domačim uspelo narediti popoln preobrat, pa so po prekršku Benoita Grattona ostali z igralcem manj na ledu, prednost je v predzadnji minuti izkoristil Antti Pusa in gostom s četrtim golom tudi prinesel sploh prvo točko v sezoni. Priložnost za drugo so imeli Jeseničani v podaljšku in kazenskih strelih, kjer pa so bili spretnejši domači, odločilni zadetek je dosegel Jonathan Ferland.


Olimpija pod vrhom lestvice

Ljubljančani so željo po dobrem nastopu pokazali že v uvodni tretjini. Priigrali so si več lepih priložnosti, že v četrti minuti je kapetan Žiga Pance dobro zaposlil vratarja Joshuo Tordjmana, Jamie Fraser pa odbitega ploščka ni znal pospraviti v mrežo. Dve minuti pozneje pa je vratar Salzburga ustavil še strel Fraserja. V 15. minuti je za malo zgrešil Matej Hočevar. V prvem delu pa je dobro branil tudi vratar zeleno-belih Jean Philippe Lamoureux in nekajkrat spravil v obup domače hokejiste. Na začetku druge tretjine pa je Salzburg povedel, a so Ljubljančani hitro odgovorili z golom nekdanjega Salzburžana Johna Hughesa. V 30. minuti je bil Daniel Welser sam pred ljubljanskim vratarjem, pa ni zadel, v 39. minuti pa so imeli Ljubljančani nekaj smole, saj je vratar strel domačih že ubranil, a se je plošček od drsalk gostujočih branilcev odbil nazaj v mrežo.

V zadnjih tretjini so imeli domači več kot minuto dva igralca več, zeleno-beli pa so vse nalete odbili. Zmaji so bili blizu izenačenju v 48. minuti, ko je Aleš Mušič zadel vratnico. Salzburg pa je z enako mero vrnil tri minute pozneje. V 52. minuti je bil tudi Anže Ropret blizu golu, ko je za las zgrešil. Izenačenje pa je sledilo v 55. minuti, prav po podaji Ropreta je Justin Taylor podstavil palico in spravil plošček v gol. To je že že bila prva velika točka za goste; ker v podaljšku ni bilo gola, so imeli možnost še za drugo pri kazenskih strelih, kjer pa niso bili uspešni in drugo točko je domačim priigral Ramzi Abid. Kljub porazu pa so se gostje na lestvici prebili na drugo mesto, za Celovec, edino še neporaženo ekipo v ligi.

 

Liga Ebel, 6. kolo:

Red Bull Salzburg : Tilia Olimpija 3:2* (0:0, 2:1, 0:1; 1:0)
Heinrich (23), Earl (39); Hughes (28), Taylor (54)

Vienna Capitals : Acroni Jesenice 5:4* (0:0, 0:1, 4:3; 1:0)
Lupaschuk (48), Pinter (50), Ofner (52), Nageler (58); Hvila (25), Olsson (41), Židan (51), Pusa (59)

KAC Celovec : SAPA Fehervar 2:1 (0:0, 0:1, 2:0)

VSV Beljak : Medveščak Zagreb 2:4 (0:2, 2:2, 0:0)

Graz 99ers : Orli Znojmo 7:1 (2:1, 5:0, 0:0)

Prost: Liwest Linz

*po kazenskih strelih

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.