Šport
32 ogledov

Olimpijina novinca pogumno nad Bešiktaš

Blaž Mahkovic Saša Despot
Letošnjo premiero v evropskem tekmovanju EuroCup nestrpno pričakujeta tudi novinca v zasedbi Union Olimpije, Blaž Mahkovic in Gregor Hrovat. Ljubljanska mladca upata na dobro predstavo v Istanbulu.

"Po mojem mnenju smo se na Turke dobro pripravili in upamo na najboljše. Gre za zelo kakovostno moštvo z odličnimi posamezniki. Pomembno bo, da v obrambi prikažemo pravi obraz in jih skušamo čim boljše zaustaviti, medtem ko moramo v obrambi igrati našo igro. Nestrpno pričakujem to prvo evropsko preizkušnjo, na kateri bom tudi sam občutil razliko med regionalno ligo in tem evropskim tekmovanjem," je bil pred potjo v Istanbul dobro razpoložen Blaž Mahkovic, ki je v dosedanjem delu sezone eno izmed odkritij v ljubljanski zasedbi.

Po nekajtedenski odsotnosti zaradi zlomljenega nosu se v normalen pogon vrača tudi Gregor Hrovat, ki bo jutri proti Bešiktašu bržkone že stopil na parket: "Po številnih pregledih je končno vse v redu. Treniram normalno in pripravljen sem, da zaigram s posebno masko na obrazu. Mislim, da ne bi smelo biti težav zaradi tega."

EuroCup je stopnička višje

Nadarjeni branilec verjame v enakovredno bitko z bogataši iz Istanbula: "To je neka stopnička višje, saj gre za višji nivo košarke. Kljub temu se nimamo česa bati, še posebej, če bomo stopili skupaj in zaigrali kot ekipa. Bešiktaš je izkušena ekipa, ki pa še ni v pravi formi. Niso se še kompletirali in morda bi to lahko izkoristili. Popraviti moramo napake, ki so se nam dogajale na dosedanjih tekmah in skušati vztrajati v visokem ritmu skozi celotno srečanje."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.