Šport
49 ogledov

Olimpijske igre morda povsem brez gledalcev

Seiko Hashimoto Tokio 2021 Epa Seiko Hashimoto.
Iger ne bodo še enkrat prestavili, razmišljajo o drugačnih ukrepih.

Olimpijske igre v Tokiu bi lahko letos poleti potekale brez gledalcev, je v pogovoru za francosko tiskovno agencijo AFP povedala predsednica organizacijskega komiteja OI Seiko Hashimoto. Že pred časom je bila sprejeta odločitev, da na OI ne bo gledalcev iz tujine, ta teden pa so na junij prestavili končno odločitev o domačih gledalcih na OI.

"Naš prvi cilj je, da igre izvedemo varno, tako za športnike kot tudi za vse prebivalce Japonske. To pa tudi pomeni, da bi bile zdravstvene razmere zaradi pandemije novega koronavirusa lahko take, da domačih gledalcev ne bi moglo biti na tribunah," je povedala Hashimotova.

Covid-19, cepljenje 90 % zainteresiranih Šport Znan termin, kdaj bodo cepili slovenske olimpijce

Dodala je: "Sodeč po anketah javnega mnenja so prebivalci Japonske zaskrbljeni, da bi bil v primeru povečanja števila okužb zdravstveni sistem pod hudim pritiskom. Če se zdravstvene razmere ne bi izboljšale, lahko na to vplivamo le tako, da na OI ne bi bilo gledalcev."

Ponovno pa je zatrdila, da o tem, da bi igre prestavili še za kakšno leto ali pa jih odpovedali, v organizacijskem komiteju ne razmišljajo. "Naj povsem jasno ponovno zatrdim, delamo le na tem, kako čim bolj varno in uspešno pripravimo OI."

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice