Šport
279 ogledov

To bodo namesto himne v Tokiu poslušali Rusi

ruska olimpijska ekipa Epa
Rusi so sporočili, da je MOK potrdil njihov izbor alternativne skladbe.

Ruski olimpijski komite je sporočil, da bodo na olimpijskih igrah v Tokiu ob zmagah ruskih športnikov namesto ruske himne tekmovalcem iz te države predvajali del skladbe skladatelja Petra Iliča Čajkovskega, poroča francoska tiskovna agencija AFP.
 
Zaradi dopinške kazni oziroma prepovedi nastopanja na mednarodnih tekmovanjih ruski športniki in ekipe v Tokiu ne bodo smeli uporabljati nacionalnih simbolov in oznak svoje države, prav tako pa ob morebitnih osvojenih zlatih medaljah v čast zmagovalcem ne bodo zavrteli ruske himne.

Tokio 2021 pandemija Olimpijske igre Šport Večina Japoncev proti, organizatorji neomajni

Danes je ruski olimpijski komite sporočil, da je krovna olimpijska organizacija (Mok) potrdila njihov izbor alternativne skladbe za takšne priložnosti. Namesto himne so Rusi izbrali del Koncerta za klavir in orkester št. 1 Čajkovskega.

"Težak proces prilagajanja in potrditev je končan. Naši športniki bodo imeli identiteto, čeprav brez napisov jih boste zlahka prepoznali. Zdaj smo izbrali še glasbeno podlago za podelitve," je ob tem dejal Stanislav Pozdnjakov, predsednik ruskega olimpijskega komiteja.

Že prejšnji teden so Rusi predstavili tudi letošnjo olimpijsko kolekcijo oblačil, ki je brez simbolov, a vseeno v prepoznavnih ruskih barvah deli, modri in rdeči.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice