Šport
171 ogledov

Znan termin, kdaj bodo cepili slovenske olimpijce

Covid-19, cepljenje Profimedia Covid-19, cepljenje
Slovenski olimpijci bodo na vrsti za cepljenje v petek.

Slovenski športniki, kandidati za nastop na poletnih olimpijskih igrah v Tokiu, bodo v petek cepljeni proti covidu-19, so danes sporočili iz Olimpijskega komiteja Slovenije (OKS). Ta je že dlje časa pozival k čim prejšnjem cepljenju nastopajočih v Tokiu.

Kot so sporočili iz krovne športne zveze, bo cepljenje olimpijcev potekalo v petek v vojašnici Edvarda Peperka v Ljubljani.

Cepljenje sicer ni pogoj za nastop športnikov na igrah, a je medicinska komisija OKS to priporočila članom slovenske reprezentance, je za STA pred časom pojasnil generalni sekretar OKS Blaž Perko. Po njegovih podatkih je 90 odstotkov slovenskih olimpijcev izrazilo interes za cepljenje.

OKS je v sklopu priprav slovenske reprezentance za nastop na igrah v Tokiu državo pozval k zagotovilu čim prejšnjega dostopa do cepljenja za člane ekipe. Te so konec marca v skladu s takratno novo vladno strategijo cepljenja premestili v drugo prednostno skupino za cepljenje, skupaj med drugim z diplomati ter člani slovenske vojske na mirovnih misijah.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice