Svet
6481 ogledov

Indijski virus v naši neposredni bližini

Covid-19
Okužbo so potrdili pri očetu in hčerki, ki sta se vrnila iz Indije.

Oblasti na severu Italije so danes sporočile, da so potrdili dva primera indijske različice nove koronavirusa. Okužbo so potrdili pri očetu in hčeri, ki sta se vrnila iz Indije, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

"Danes imamo v Bassanu prva bolnika, dva Indijca," je sporočil predsednik dežele Benečije Luca Zaia. Bolnika so identificirali kot očeta in odraslo hči, indijskih korenin, ki sta bila na poti v Indiji. Trenutno sta v domači izolaciji.

Že pred tem so prejšnji mesec potrdili indijsko različico v Toskani. Italijanska vlada pa je v nedeljo preventivno prepovedala prihode v državo za vse, ki so bili v preteklih 14 dnevih v Indiji.

Indija je ena najbolj prizadetih držav v pandemiji covida-19, kjer so ob pojavu nove različice sars-cov-2 bolnišnice na robu svojih zmogljivosti.

covid-19 koronavirus Covid-19 Zdravje Indijski sev: To sporoča svetovna zdravstvena organizacija

dezurni@zurnal24.si

Komentarjev 3
  • Avatar crusader666
    crusader666 07:51 27.april 2021.

    Primerjava indijskega virusa je nepomembna, saj v Indiji glede na splošno svinjarijo povsod po državi, ljudje umirajo zarad tega in vsesplošnega kaosa, ki me spominja na našo svetovalno skupino za bacilček in z njenim prvim narkodilerjem dr. Crackom!

  • Avatar Jurič Zvonko
    juric 07:38 27.april 2021.

    A bejžte no, mater ste brihtni. S strašenjem... virus je virus, pa naj bo Kitajski, Angleški, Brazilski, Nigerijski, Indijski oziroma bilo kako ga imenujete, ni nič bolj nič manj nalezljiv in smrtonosten, res ne vem kdaj boste nehali s tem ...prikaži več STRAŠENJEM te naše ASTRAHOVLADE...

  • Avatar Lion007
    Lion007 23:00 26.april 2021.

    So what. Slovenska je 1000x bolj nalezljiva... 😡