Šport > Olimpijske igre
71 ogledov

De Grasse le dočakal, Kenijca dominantna

Andre de Grasse Tokio 2020 Epa
V atletskem delu olimpijskih iger smo videli nekaj zanimivih končnih odločitev.

Kanadčan Andre de Grasse je končno osvojil zlato medaljo na olimpijskih igrah. Njegovo peto odličje je najžlahtnejšega leska po finalu teka na 200 m na igrah v Tokiu, kjer je s časom 19,62 sekunde ugnal Američana Kennetha Bednareka (19,68) in Noaha Lylesa (19,74), ki sta osvojila srebro in bron.

Šestindvajsetletni De Grasse je na pol stadionskega kroga srebro osvojil na OI leta 2016 v Riu de Janeiru, kjer je bil še bronast na 100 m in 4 x 100 m,. V Tokiu je bil že tretji na 100 m. Tudi na SP doslej še ni osvojil zlata, v Dohi je bil pred dvema letoma drugi na 200 m in tretji na 100 m, dve bronasti medalji pa je osvojil tudi Pekingu leta 2015.

Bednarek je prvič stopil na zmagovalni oder velike tekme, Lyles pa prvič na OI. Bil pa je že dvakrat zlat na prejšnjem SP v Dohi, ko je na 200 premagal De Grasseja, ter na 4 x 100 m.

Maruša Mišmaš Zrimšek Atletika Šport Mišmaševa s slovenskim rekordom do odmevnega izida

Ferguson Rotich Emmanuel Korir Patryk Dobek 800 m Tokio 2020 | Avtor: Epa Epa

Kenijec Emmanuel Korir je osvojil zlato medaljo v teku na 800 m (1:45,06) na olimpijskih igrah v Tokiu. Drugi je bil njegov rojak Ferguson Rotich (1:45,23), tretji pa Poljak Patryk Dobek, nekdanji tekač na nizkih ovirah (1:45,39).

Šestindvajsetletni Emmanuel Korir, nekdanji afriški prvak, doslej še ni bil na zmagovalnem odru olimpijskih iger ali svetovnih prvenstev. Pet let starejši Ferguson Rotich pa je bil pred dvema letoma že tretji na SP v Dohi.

Sedemindvajsetletni Dobek pa je svoje prvo odličje na velikih tekmah dosegel marca letos na domačih tleh, ko je postal evropski dvoranski prvak. Še na SP v Dohi je tekel na 400 m ovire in na 22. mestu izpadel v polfinalu.

Komentarjev 0
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Če nimate uporabniškega računa, izberite enega od ponujenih načinov in se registrirajte v nekaj hitrih korakih.

Sorodne novice